Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) yapılan 13. Olağan Genel Kurul sonucunda işadamı Tahir Nursaçan’ın listesi, 930 üyenin 541’inin oyunu alarak, bölgenin yeni yönetim kurulu seçildi. 12 yıldır 6 seçim kazanarak görevi başında bulunan Ahmet Hasyüncü ise 386 oy aldı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSB) 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimde oy kullanma işlemlerinin başlamasından önce Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Bakanların konuşma yapmasının ardından genel kurulda oy kullanma işlemleri başladı. 930 üyenin oy kullandığı seçim sonrasında 541 oy alan Tahir Nursaçan KOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 12 yıldır Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Hasyüncü ise seçimlerde 386 oy aldı. Seçimde 3 oy da geçersiz sayıldı.

Gece yarısını geçtikten sonra sonuçlanan seçimlerle ilgili teşekkür konuşması yapan Tahir Nursaçan, sanayicinin emrinde olduklarını dile getirdi. “Kayseri sanayisi önemli bir seçim yaptı” diyen Nursaçan, şunları söyledi: “Sanayici seçime hasret kalmıştı, 6 dönemdir sandık sanayicinin önüne gelmiyordu. Bu 7. dönemde değerli Kayserili sanayicimizin önüne sandık kondu. Bu sandıkta da sanayicimizin gönlünden çıkan demokrasi hasreti, demokrasiye olan vefası, saygısı haklı yerini buldu. Allah’tan niyazımız o dur ki birlik içinde sen, ben demeden biz olmayı nasip edip devletimize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı niyaz ediyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Sanayicimizin emrinde olacağız. kapımız herkese açık olacak.”