Kayseri İl Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından sokak satıcıları, uyuşturucu madde bulunduran, kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik planlı operasyonda çok sayıda kişi yakalandı.

Kayseri Başsavcılığı'nca haklarında tedbir uygulanan ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen G.P., R.P., R.D., F.G., T.G., A.B., V.D., S.A., A.P., O. C. ve S.A. isimli şahıslar, 15 olayda toplam 29 şahsa uyuşturucu madde sattıkları tespit edilerek yakalandı. Zanlılarla beraber toplam 103,61 gr. metamfetamin maddesi, 48 adet ecstasy uyuşturucu tablet, 0,5 gr. ecstasy tablet kırıntısı, 2,50 gr. esrar maddesi ve 0,75 gr. tütünle karışık esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda, söz konusu zanlıların yanında E.B., Ü.B., O.G., O.T., D.T., Ö.D., M.Ö., K.S. ve suça sürüklenen çocuklar S.M.D., B.A. ve O.U. da yakalandı. Adı geçen şahıslar, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.

G.P., A.B., S.A., A.P. ve O.C. isimli şahıslarda, patlayıcı madde olabileceği değerlendirilen 445 gr. gri renkli toz madde, uyuşturucu madde içiminde kullanılan değişik ebatlardaki aparatlar ile yine uyuşturucu madde paketlemesinde kullanıldığı değerlendirilen alüminyum folyo ve 1 adet bıçak ele geçirildi. Şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 20 gr. esrar maddesi, 5 gr. toz esrar maddesi, 1,70 gr. metamfetamin maddesi, satışa hazır vaziyette 5 fişek metamfetamin maddesi, 2 adet ecstasy hap, 1 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 2 adet hassas terazi, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kurusıkı MP5 tabanca, 19 adet kurusıkı tabanca mermisi, 1 adet kılıç ve 2 adet kama ele geçirildi.

G.P., R.P., R.D., F.G., T.G., A.B., V.D., S.A., A.P., O.C., S.A. ve A.A.'nın, uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem yapılarak adli mercilere sevk edileceği bildirildi.