Kayseri’de askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi serbest kaldı. Soruşturma dosyası ile ilgili gizlilik kararı bulunduğu gerekçesiyle avukatlarda bilgi verilmezken, soruşturmanın Ankara’da gizli tanık tarafından verilen ifade doğrultusunda başlatıldığı kaydedildi.

Sosyal medyada twitter fenomeni Fuatavni’nin Kayseri’de, MİT TIR'ları ile ilgili ülke gündemini değiştirmek için algı operasyonu yapılacağı ama dosyanın içeriğinin tamamen boş olduğu yönündeki iddiaları aşama aşama doğru çıktı. İddianın gündeme gelmesiyle birlikte ertesi sabah başlatılan operasyonda biri Ankara’da, 3’ü Kayseri’de olmak üzere toplam 4 kişi evlerinden gözaltına alındı. Arama yapıldı. Gözaltına alınan kişilerle birlikte iki yurtta da daha önce yurt çalışanı oldukları iddiasıyla bir kişi arandı. Ancak bahsedilen şahısla ilgili yurtların alakası olmadığı tespit edilince, yurtta görevli personelin kullandığı bilgisayarlara ait harddisklerin imajları alındı.

Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı. Daha sonra bir öğretmen, yanlış gözaltı nedeniyle özür dilenerek serbest bırakıldı. Diğer üç kişi ise adliyeye sevk edildi. Burada bir kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı, 2 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede şahısların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Gözaltına alınanlardan E.Y.’nin avukatı Hakan Özbek yaptığı açıklamada, “Dosyada gizlilik kararı olduğu için bir şey söylemeyeceğim. 4 kişi askeri lisesi sınavlarındaki usulsüzlük gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Bir kişi yanlışlıkla alındığı için serbest kaldı. Bir kişi savcılıkta iki kişi mahkemede serbest kaldı. Sadece adli kontrolle serbest kaldı. Bir algı operasyonu idi. Dosyanın içeriği tamamen boş. Hiçbir şey yok. Şaşırmadık. Hak yerini buldu. Bir şikayet var. Gizli tanığın ifadeleri ile hazırlanmış dosya var. Bilgi veremiyoruz. Gizlilik nedeniyle bilgimizde yok. Tamamen boş dosya ve algı idi. İnsanlarda algı oluşturulmasıydı. Mahkeme kararı yerinde olduğunu düşünüyoruz. Dosya gizliliği nedeniyle 4 kişi haricinde başka gözaltı var mı, olacak mı onu bilmiyoruz” dedi.