Haziran ayını serin ve yağışlı geçiren Kayseri, Temmuz ayı ile birlikte ısındı. Hava sıcaklıklarının bir anda yükselmesi öğle saatlerinde sokakta bulunan vatandaşları olumsuz etkiledi. Termometreler 39 dereceyi gösterirken, Ramazan ayının başlangıcından bu yana en sıcak gün yaşandı.

Kayseri’de yaz ayının en sıcak günü Temmuz ayında yaşanmaya başladı. Haziran ayında mevsim normallerinin altında sıcaklık hisseden Kayserililer, ayın büyük bir kısmını yağmur ve dolu yağışıyla geçirdi. Temmuz ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıklarda artmaya başladı. Temmuz ayının başlamasının ardından en sıcak günün yaşandığı Kayseri’de termometreler 39 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcak nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar zorlanırken, birçok kişi ise öğle sıcağını ağaç ve bina gölgelerine oturarak geçirmeyi tercih etti. Ağaç altlarında ve parklarda ise gölge altları tamamen dolması dikkat çekti.

Haziran ayının serin ve yağışlı geçmesi ise Ramazan ayında oruç tutanları rahatlatmıştı. Ramazan ayının yarısını bu şekilde geçiren vatandaşlar, sıcakların başlamasıyla olumsuz etkilendi. Alışveriş için çarşıya çıkmak zorunda kalanlar, Kapalı Çarşı gibi tarihi taş yapıların bulunduğu dükkanlardan ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Alışveriş merkezleri de havaların sıcak olması nedeniyle tercih edilen mekanlar arasında yer aldı. Bazı vatandaşlar ise aşırı sıcak nedeniyle klimaların çalıştığı camilerde kısa süreli istirahat ederek serinlemeye çalıştı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki termometreler ise saat 13.00’de hava sıcaklığını 39 derece olarak ölçtü.