Salihli’nin Çökelek köyünde, kamyonetle asma yaprağı toplamaya giderken Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tankerin çarpması sonucu hayatını kaybeden 13’ü kadın 15 tarım işçilerinin aileleri için Ramazan Bayramı buruk geçiyor.

Çökelek köyü camisinde kılınan bayram namazının ardından köy meydanında bayramlaşan aileler ve köylüler, meydanda kurulan çadırda muhtarlık tarafından verilen toplu yemeğin ardından, köy mezarlığını ziyaret etti. Bayram namazını köylüler ile birlikte kılan CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel de CHP Manisa Milletvekili Masum Nurlu ile birlikte mezarlığı ziyaret etti. Özel ve Nurlu, burada kazada hayatını kaybeden işçiler için fatiha okudu, dua etti.

Tarım işçilerinin ailelerinin mezarlığı ziyaretinde de duygulu anlar yaşandı. Yakınlarını kaybeden aileler ziyarette gözyaşına boğuldu. Kazada gelini Zeynep Uysal’ı kaybeden Emine Uysal, gelinin mezarını ziyarete Zeynep Uysal eşi Kamil Uysal ve küçük torunu Mustafa Uysal ile birlikte geldi. Gelinin mezarı başında gözyaşlarına boğulan kayınvalide Emine Uysal, “Zeynep’im, bak ben geldim, kalk artık. Kalk artık ben geldim Zeynep’im” diyerek gözyaşı döktü. Zeynep Uysal’ın küçük oğlu Mustafa Uysal da annesi için dua etti.

Kazada hayatını kaybeden Ümmü Demirkol’un mezarını eşi Mehmet Demirkol, kızı Fadime, ablası Dudu ile birlikte ziyaret etti. Ümmü Demirkol’un kızı annesinin mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Hayatını kaybeden işçiler için aileleri bol bol Kur’an okudu, dua etti. Ayrıca ölenler için mezarlıkta Mevli-i Şerif okundu.

Mezarlık ziyareti çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Köy muhtarlığı tarafından köy meydanında bayram namazı sonrası düzenlenen kahvaltı organizasyonunda ailelerle birlikte olduk. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için hepimize düşen görevler var. Hem vatandaşlarımızın kendi güvenlikleriyle ilgili tedbirler alması lazım, hem ilgili bakanlıkların hem de Meclis'in bu konunun üzerine gitmesi lazım. Biz konunun araştırılması, gerekli tedbirlerin alınması için Meclis’te izlenecek hangi yol varsa, kanun teklifi, araştırma komisyonu, araştırma önergesi hepsinin hayatı geçirilmesi için gayret sarf edeceğiz.” dedi.

6 Temmuz sabahı, Salihli’nin Çökelek Mahallesinden Gölmarmara'ya asma yaprağı toplamaya giden işçileri taşıyan kamyonete, Hacıveliler köyü yakınlarında süt tankeri çarpmıştı. Kazada 13'ü kadın 15 tarım işçisi yaşamını yitirmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Hayatlarını kaybeden Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Durdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41), Çökelek köyünde yan yana toprağa verilmişti.