Şişli’de, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Meclis'te görüşülmeye devam eden 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı protesto etti. Yapılan açıklamada, İç Güvenlik Yasa’nın faşizmin kurumsallaşması anlamına geleceği belirtildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Meclis’te görüşülen İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı protesto etmek üzere Şişli’de eylem yaptı. Mecidiyeköy Meydanı’na kadar yürüyen KESK üyeleri, 'Emekçi düşmanı AKP sıkıyönetim yasanı geri çek' yazılı pankart açıp 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hükümet yasanı al başına çal', 'Hırsız, katil Erdoğan' ve 'Kahrolsun faşist diktatörlük' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hüseyin Özev okudu. İç Güvenlik Yasası’nın Meclis’ten geçmesi halinde yeni sorunlar ortaya çıkartacağını savunan Özev, siyasi iktidarın bütün eleştirilere kulak tıkadığını ifade etti. İktidarın İç Güvenlik Yasası ile devlet şiddetine kılıf hazırladığını söyleyen Hüseyin Özev, hükümetin sıkıyönetim uygulamalarını meşrulaştırmaya çalıştığını iddia etti. Konuyla ilgili eleştirilerini sürdüren Özev, AKP’nin, iktidarını korumanın tek yolu olarak darbe dönemlerini hatırlatan bir düzenlemeye sığındığını ileri sürdü. İç Güvenlik Paketi’nin yasalaşması durumunda polise olağanüstü yetkiler getirildiğine dikkat çeken Özev, polisin her konuda kendi keyfine uygun biçimde işlemler yürüteceğini aktardı.

Özev, şunları söyledi: “İç Güvenlik Paketi ile en tehlikeli noktalardan birisi de polise kitlesel gösterilerde eylemcilere ihtarda bulunmaksızın doğrudan ve duraksamadan ateş etme, yani öldürme yetkisinin verilecek olmasıdır. Son dönemde kolluk güçlerinin gaz bombaları, silah ve değişik araçlarla yol açtıkları can kayıpları ve yaralamalar ortadayken, kolluğun yetkilerini sınırlamak yerine daha da genişletecek olmasının sonuçlarının çok ağır olacağı açıktır. Önümüzdeki dönemde artık sokağa çıkılmasını istemeyen siyasi iktidar, buna rağmen çıkanlar olursa da en sert biçimde karşılık verileceğini bu yasa ile göstermektedir. Bu yasa ile AKP iktidarının baskılarına boyun eğmeyen, toplumun bütün örgütlü, mücadeleci kesimleri açıkça tehdit edilmekte, bilinçli bir şekilde hepimize gözdağı verilmek istenmektedir. Benzer örneklerini ancak faşist, baskıcı ve otoriter rejimlerde gördüğümüz, toplumu, emek ve demokrasi güçlerini sindirmeyi ve baskı altına almayı hedefleyen ve faşizmin kurumsallaşması dışında bir hedefi olmayan İç Güvenlik Yasası derhal geri çekilmelidir.”

Eylem sırasında polis ekipleri, AKP Şişli İlçe Başkanlığı çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.