Yozgat’ta sabah saatlerinde çıkan ve henüz sebebi belirlenemeyen yangın sonrası tarihi Şeyh Hacı Ahmet Efendi Türbesi ve Camii kullanılamaz hale geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, yangının sebebinin henüz belirlenemediğini belirterek çıkan yangının camiyi kullanılmaz hale getirdiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, beraberinde İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak’la Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında cami yangınını değerlendirdi.
Kılıçarslan, itfaiye ekiplerinin yangına zamanında müdahale ederek alevlerin cami içerisindeki türbe ve diğer bölümlerine ulaşmadan kontrol altına alındığını kaydetti.

Yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını ifade eden Kılıçarslan, "İtfaiye ekiplerimiz 5 dakika içerisinde çıkan yangına müdahale etti. 12 kişilik ekibimiz canını dişine takarak tarihi dokunun tamamen kül olmaması için çaba sarfetti. Önemli olan herhangi bir can kaybının yaşanmaması. Burası tarihi dokuya sahip, bizim içinde manevi değeri yüksek olan bir cami. Cami içerisinde bulunan kamera kayıt cihazını emniyet müdürlüğüne teslim ettik. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Böyle bir olayın yaşanması bizleri derinden üzdü. Ben itfaiye müdürlüğünde görevli arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Dumandan etkilenen ve şu anda hastanede tedavi gören bir itfaiye erimiz var. O arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.