Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil. Halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak. Halkın cebi para görecek." dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Burada partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “13 yıl kredi açtık. Tek başına yönettiler. Hiç kimse önünde engel olarak durmadı. Ama bize yoksulluk bize işsizlik verdiler. Kendi çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oldular. Bizim çocuklarımız bekliyor. Üniversiteyi bitirdiler. 350 bin öğretmen atama bekliyor.” dedi.

“Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil.” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak. Halkın cebi para görecek. Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, bu ülkede herhangi bir ailenin çocuğu iş bulamıyorsa o ailenin derdi benim de derdim olacaktır. Hiçbir ayrım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Size bir belge göstereceğim. Bu bir Bakanlar Kurulu kararı. Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar'ın imzası var. Kanun adı, yabancıların çalıştırılması hakkında kanun teklif tasarısı. Yani 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Bunlara iş bulacak yerde ben yabancıları nasıl getireceğim ve Türkiye’de nasıl çalıştıracağım onun kanun tasarısı. Ben Bartın’ın insafına sunuyorum. Türkiye'nin insafına sunuyorum. 6 milyon 200 bin işsizimiz var ve geldiğimiz nokta bu. Eğer bir evde işsiz bir çocuk varsa o evde huzur yoktur. İşsizlik bu kadar yüreğimizi yakan bir olaydır.”

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bölgenin kömür yatakları da zengin ama çalıştırılmıyor. İstihdam yaratılmıyor. Onların derdi başka bizim derdimiz başka. O ocakları çalıştıracağız. Çalıştırmak zorundayız. Dışarıdan kömür geleceğine burada kömür yok mu? Var. Nasıl çalıştıracağız? Adam gibi çalıştıracağız. İş kazaların olmadığı bütün güvenlik önlemlerini alındığı uluslararası standartlara uygun çalıştıracağız. Hem iş, hem aş, hem geçim olacak. İnsanlar çalışacak. Esnaf kazanacak. Herkes kazanacak her evde huzur, her evde mutluluk olacak.”