Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi tarafından bayram öncesinde ihtiyaç sahibi 2 bin 500 kişiye bayramlık giysi, ayakkabı, lokum dağıtıldı.

Kimse Yok Mu, Ramaszan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine bayram sevinci yaşattı. Ekonomik nedenlerle bayramlık giysi, ayakkabı alamayanların yardımına Kimse Yok Mu Derneği koştu. Dernek lojistik merkezindeki Mağaza'da 400 aileden oluşan 2 bin 500 genç, yetişkin ve çocuğa sıfır konfeksiyon, ayakkabı dağıtıldı. Mağazaya gelen ihtiyaç sahibi aileler, mağazada, beğendikleri giysi ve ayakkabıları alış veriş arabalarına doldurdu. İhtiyaç sahiplerine ayrıca dernek tarafından temizlik malzemesi yardımının yanı sıra bayramda misafirlerine ikramda bulunmaları için lokum hediye edildi.

HAYIR KÖPRÜSÜYÜZ

Kimse Yok Mu Derneği Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, arefe günü akşamına kadar mağazalarından ihtiyaç sahiplerine bayramlık giysi dağıtımının devam edeceğini söyledi. Keleş, hayırsever vatandaşların bağışları ile satın alınan giysi ve ayakkabıların izdiham yaşanmadan ihtiyaç sahiplerine verilmesi için randevulu olarak dağıtım yaptıklarını kaydetti. Lojistik merkezdeki mağazalarına davet edilen söz konusu ailelerin çocuklarıyla rahatça istedikleri giysi ve ayakkabıları aldığına dikkat çekerek, "Sosyoekonomik durumları yetersiz olan vatandaşlarımız mağazamızda aileleriyle rahatça alış veriş yapmakta. Raflardan istedikleri kıyafet ve ayakkabıları almakta. Hayırseverlerimizin bağışlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu yardımlarda bizler hayır köprüsüyüz. Arefe gününe kadar 2 bin 500 kişiye bayramlık giysi dağıtımını tamamlamış olacağız." dedi. Keleş, bayramdan hemen sonra da 400 Afganistanlı sığınmacıya giysi yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

'KİMSE YOK MU'YA DUA EDİYORUZ'

Dul ve 3 yetim torununa baktığını belirten 61 yaşındaki K.Ü., "Bayram öncesi torunlarıma kıyafet alamadığım için üzülüyordum. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, bayramdan önce bana ve torunlarıma bayramlık kıyafet ve ayakkabı vereceklerini bildirince bütün dünyalar benim oldu. Torunlarımla istediğimiz kıyafet ve ayakkabıları aldık. Ayrıca bize temizlik malzemesiyle bayramda ağzımız tatlansın diye bir paket de lokum verdiler. Kimse Yok Mu'ya dua ediyoruz." diye konuştu.