Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan vesilesiyle medya mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte açıklamalarda bulunan Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcı Levent Eyüboğlu, “Yaşanılan hukuksuzluklardan dolayı Artık iftarla alakalı bir yardım kampanyası başlatamıyorsunuz. Geçen sene 80 ülkeye gidilmiş şimdi 33 veya 34 ülkeye gidiyorsunuz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Avrupa Yakası Şube’nde gazetecilere iftar yemeği verdi. İftar sonrası, Kimse Yok Mu Derneğinin yapmış olduğu yardımları gösteren kısa bir filim izletildi. Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcı Levent Eyüboğlu, yaşanılan hukuksuzluklardan dolayı bu sene yardımların çoğunu kendi öz kaynaklarından yaptıklarını vurguladı. Eyüpoğlu, “Her şeye rağmen Kimse Yok mu faaliyetlerine devam ediyor. Biz dimdik ayakta durmaya çalışıyoruz. Ancak bir yardım kuruluşu kampanyalarla yoksullara ve muhtaçlara bir şeyler suna bilir. Malum güç veya malum denge her türlü hukuksuzluğu kullanarak bugün gördüğümüz ve tabloda seyrettiğimiz mesela artık iftar çadırı açamıyorsunuz. Artık iftarla alakalı bir yardım kampanyası başlatamıyorsunuz. Geçen sene 80 ülkeye gidilmiş şimdi siz 33 veya 34 ülkeye gidiyorsunuz. Oda şundan yani kendi öz kaynaklarınızdan para akıtarak ödüyorsunuz ki yapılan şey bozulmasın. Yani bu bir duadır yine yurtdışına gidelim ve kampanyamızı yapmış olalım.” açıklamasını yaptı.

“Bu sene yine kendi öz kaynaklarımızdan 25 bin koli yapılarak dağıtılıyor.” diyen Eyüpoğlu, Bu bir fedakarlık değil Kimse Yok mu'nun görevidir. Bu hizmet yarışı her şeye rağmen gitmelidir. Şuan içerisinde bulunduğumuz Ramazan kampanyasını yapamıyoruz. Kimse Yok mu’nun 2002 bu yana tarihine baktığınızda en önemli gelir kaynağı Ramazan ve Kurban Bayramı kampanyaları olmuştur.” şeklinde konuştu.

Yapılan haberler üzerinden ve sosyal medya üzerinden online yapılan kampanyalar ile insanları yönlendirdiklerini aktaran Eyüpoğlu, sosyal medya üzerinden #MisafirimKimseYokMudan hashtag’ı ile kampanyalarını yürüttüklerini vurguladı.