Kimse Yok Mu Derneği kimsesiz ve yardıma muhtaç kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de yalnız bırakmadı. Yardım gönüllüleri ile birlikte ihtiyaç sahibi kadınların evlerini ziyaret eden dernek yetkilileri, kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Kimse Yok Mu yetkilisi ve yardım gönüllüleri, eşi, çalıştığı inşaatta yüksekten düşerek hayatını kaybeden ve 5 yıldan bu yana Sancaktepe'de 4 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Hediye Dündar isimli kadının evini ziyaret etti. Eşinin 5 yıl önce sigortasız olarak çalıştığı inşaatta iskeleden düşerek eşininin hayatını kaybettiğini anlatan Hediye Dündar, 4 çocuğu ile Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımları sayesinde ayakta kalmayı başardığını dile getirdi. Gönüllülere teşekkür ettiğini ve duacı olduğunu ifade eden Dündar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmış olmaktan mutluluk duyduğunu, bütün kadınların kadınlar gününü kutladığını öyledi.

Dernek Yetkilisi Demet Dalan, Dünya Kadınlar Günü'nü farklı olarak değerlendirmek amacıyla yardımda bulundukları ihtiyaç sahibi ve yanlız kadınları yardım gönüllüleri ile birlikte ziyaret etmek istediklerini belirterek şöyle konuştu; “Amacımız aslında Hediye abla gibi insanların gönlünü almaktı, umarım bu ziyaretimiz kafasında tatlı bir hatıra olarak kalır ve bir gün 'benim de kadınlar günümü kutlayan olmuştu' der. Bu hayatın içerisinde o kadar yoğun, o kadar yıpranıyorlar ki hele anne olunca hep çocuklar ön planda olunca gününü değil kendileri için anı bile yaşayamıyorlar. Biz de ona özel bir an, bir 10 dakika olsun istedik. Amacımız buydu. Bu faaliyetlerimizi gönüllülerimizin de katkısı ile yaptığımız için onlara da teşekkür ediyorum. Hediye Hanıma da daha güzel ve daha farkına vardığı kadınlar günü diliyorum."

Ziyarete giden gönüllülerden Cansel Dalan, eşi yanında olmadan 4 çocuğuna bakmaya çalışan Hediye Dündar ile soybet etmek için evine gittiklerini belirterek, çok kısa bir süre için de olsa onun kadınlar gününü kutlamak istediklerini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği'nde gönüllü olarak faaliyetlere katılan Zeynep Kömür böyle bir günde gerçekleştirilen ziyaretin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben de bir kadınım, bü ülkede hor görülüyoruz, zarar görüyoruz. Şu anda evine geldiğimiz Hediye abla da bir yolla mağdur oldu ve bu ülkede ona sahip çıkan, onun elinden tutan çok az kişi var. Yine ona sahip çıkan biz kadınlarız. Yardım kurumlarının desteği ile kız çocuğunu benim gibi okuyan biri haline getirmek için çabalayan bir annenin evindeyiz."

Ölümünden bir yıl önce eşinin oturdukları evi satın aldığını söyleyen Hediye Dündar ancak evin tamamlanamayan borcu nedeniyle büyük zorluklar içinde olduğunu ve ancak yardım kuruluşlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı.