Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, bu yıl iftar çadırı kurmak yerine iftar yemeğini 5 ayrı mahallede ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine bizzat ulaştırmaya başladı. İftar çadırında rencide olmaları da engellenen ailelerdeki nüfus oranına göre yemek miktarları belirlenerek veriliyor.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çoğunlukta yaşadığı 5 ayrı semtte iftar yemeği dağıtıyor. Hijyenik ortamda pişirilen yemekler, mahallelere taşınıyor ve burada ihtiyaç sahibi ailelere gönüllüler tarafından dağıtılıyor. Eskişehir Bağları semtinde oturan Suriyeliler de Kimse Yok Mu’nun iftar yemeklerinden alıyor. Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Hacı Osman Büyükata, farklı bir uygulama yaparak iftar yemeklerini ailelerin evlerine kadar götürdüklerini anlatarak, “İftar çadırında sadece bir bölgedeki, bir mahalledeki insanlarımıza ulaşıyorduk. Ancak yeni uygulama ile nüfusun yoğun olduğu 5 ayrı semtteki insanlarımıza ulaşmış olduk. Bu uygulama gönüllülerimiz tarafından da takdir topladı.” diye konuştu.

Günlük iftar yemeği alamayacak olan ailelere iaşe paketleri verdiklerini aktaran Büyükata, “Yaşlılarımızın da yemeklerini günlük evlerine kadar gönüllü ekibimiz tarafından götürüyoruz. Mahallelerde dağıttığımız yemeklerle ilgili ihtiyaç sahibi aileleri de bizlere teşekkür ediyor. Yemeklerini alarak evde yemek yediklerini ve iftar çadırında saatlerce beklemedikleri yönünde teşekkürlerini iletiyorlar. Gelecek yıl da bu uygulamaları devam ettireceğiz. Yemek çeşitlerimiz de yine özellikle seçiliyor. Kendi evimizde yediğimiz yemeklerle aynı.” şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu’nun günlük iftar yemeği dağıtımını ise gönüllüler yapıyor. Maddi anlamda katkı sunan gönüllüler, yemek dağıtımlarına da katılarak vatandaşlarla sohbet ediyor. Yemek dağıtımına doktor, işadamı, öğretmen ve farklı mesleklerden birçok kişi 5 ayrı noktada katılarak destek veriyor.