Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan vesilesiyle ihtiyaç sahibi çok sayıda aileye değişik kalemlerden oluşan gıda yardımında bulundu. Yardım kolilerinin götürüldüğü her adreste ayrı bir dram ortaya çıktı. İnsanların çok zor ve ağır şartlar içindeki durumu yürek burktu.

Kimse Yok Mu Avrupa Yakası Şubesi, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerinde maddi desteğe muhtaç çok sayıda aileye pirinç, salça, bulgur, şeker, un, yağ, tuz, makarna ve mercimek gibi ona yakın kalemden oluşan gıda yardımı yaptı. Yardım kolileri, gönüllü Kimse Yok Mu üyeleri tarafından daha önceden belirlen ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kimse Yok Mu Avrupa Yakası Şube Müdürü Celal Türkoğlu, derneğin geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu Ramazan’da da hummalı bir yardım çalışması içerisinde olduğunu söyledi. Türkoğlu, “Daha önceden ihtiyaçlarını tespit olduğumuz ve adresleri bizde olan ihtiyaç sahiplerine gönüllü elemanlarımız yüzlerce Ramazan kumanyasını dağıtacaklar.” dedi.

Ramazan ayı münasebetiyle planlanan yardımların sadece Türkiye’de yapılmadığına dikkat çeken Türkoğlu, “Kimse Yok Mu, bu yıl 81 vilayette ve yaklaşık 70-80 ülkede Ramazan faaliyetleri yapmış olacak.” diye konuştu. Türkoğlu, dağıttıkları Ramazan kumanyası paketlerinde 4-5 kişilik bir ailenin ihtiyaç duyabileceği 14’e yakın değişik gıda ürünlerinden oluşan malzemelerinin yer aldığını kaydetti.

Kimse Yok Mu’nun yardımları ihtiyaç noktalarına ulaşma adına önemli ve güvenilir bir adres olduğunu belirten Türkoğlu, yardım yapacaklara “Gelin bu yardımları birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım.” diye seslendi. Türkoğlu, “Bu noktada doğru bir adres olduğumuza inanıyoruz. Bizi arasınlar. (444 4 593) Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, bu yardımı doğru adrese ulaştırmak istiyorum diyen bir bağışçımız varda gelsin bu yardımı bu yardımı beraber ulaştıralım.” ifadelerini kullandı.

Bu arada yardım kolilerinin götürüldüğü her adreste ise ayrı bir dram ortaya çıktı. İnsanların çok zor ve ağır şartlar içindeki durumu yürek burktu. Yardım kolilerinden alan 3 çocuk annesi Ayşe Çağıl, “Bize her sene geliyorlar. Mutluyuz, memnunuz. Allah razı oldun!“ dedi.

'İSTANBUL'DA ÇOCUK BÜYÜTMEK ZOR'

Kimse Yok Mu gönüllülerinin yardım kolisi götürdükleri Halis Özer'in üç çocuğuyla rutubet kokan tek odalı odadaki durumu yürek burktu. Küçük yaşta anne babasını kaybettiğini ve geçimini kağıt toplamakla sağladığını dile getiren Özer, “İstanbul’da çocuk eğitmek ve büyümek çok zordur. Tek odalı bu yerde 5 kişi yaşıyoruz. Çocukların rahatı yok, oynama şansı yok. Allah sizi hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin.” ifadelerini kullandı. Bu arada Özer’in seslendirdiği 'Yaram sızlar' Türküsü ise dinleyenleri duygulandırdı.

'ÇOCUĞUNA AKÜLÜ TEKERLEKLİ ARABA İSTEDİ'

Kimse Yok Mu’nun yardım eli uzattığı Fatma Günay’ın evinde de ayrı bir dram gözlendi. Anne Günay'ın engelli 13 yaşındaki çocuğuyla odaya çevrilmiş dükkanda verdiği hayat mücadelesi yürek dağladı. Çocuğunu üçüncü sınıfta okurken okuldan almak zorunda kalan anne Günay, tek isteğinin çocuğuna akülü tekerlekli araba temini olduğunu ifade etti. Derneğin kendisine çok yardımda bulunduğunu dile getiren Günay, “Sağ olsunlar çok teşekkür ederim. Kimse Yok Mu Derneği bana çok yardımda bulundu.” dedi.