Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, Özel Aziziye Koleji İlköğretim Okulu öğrencilerine demokrasi ile yönetilen toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı. Ayrıca, Kimse Yok Mu'ya bağlı arama kurtarma birimi ASYA elemanları da öğrencilere olası bir deprem anında yapılması gerekenler hakkında sunum yaptı.

Kimse Yok Mu Derneği, 6 kıtada yaptığı insani yardımların yanı sıra geleceğin yetişkinlerini de sivil toplum kuruluşlarının önemi hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörü Keleş, Aziziye Koleji'nde 200 öğrenciye sivil toplum kuruluşlarının önemi hakkında bilgi verdi. Demokratik ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının önemli karar mekanizmalarından biri olduğunu belirten Keleş, Türkiye'de de yakın bir zamanda svil toplum kuruluşlarının öneminin anlaşıldığını kaydetti. Keleş, Türkiye'de 88 bin sivil toplum kuruluşu bulunduğunu, bunun ise ülke şartlarında düşük bir rakam olduğunu belirtti.

Türkiye'de vatandaşların sivil toplum kuruluşlarına mesafeli durduğuna dikkat çeken Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörü Keleş, "Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşları milyonlarla ifade edilirken, ülkemizde önemi yakın tarihte anlaşılmış ama buna rağmen sivil toplum kuruluşlarının sayısı maalesef 88 bin civarındadır. İnsanlar, sivil toplum kuruluşlarına mesafeli durmaktadır. Oysa Amerika'da her 15 kişiden biri bir sivil toplum kuruluşuna üye. Toplum bilimcilere göre ülkelerin gelişmişlik göstergesi sivil toplum kuruluşları ve üye sayısının fazlalığıdır." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin, kurulduğu günden bu yana sosyal yardımlaşmada köprü görevi gördüğünü ve ihtiyaç sahiplerinin sesi olduğunu ifade eden Şemsettin Keleş, "Kimse Yok Mu Derneği, sosyal yardımlaşmanın en güzel sergilendiği insani yardım kuruluşlarından birisi. Yurtiçi ve yurt dışında büyük yardım faaliyetlerine imza atan Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, olası afetlerde ya da ihtiyaç durumunda arama kurtarma yapmak için kolları sıvadı. Dernek bünyesinde kurulan ASYA arama kurtarma birliği bünyesinde 360'dan fazla gönüllü görev almakta. Bu elemanlarımız her türlü teknik ekipman ve bilgi donanımıyla afetlere hazır durumda. Erzurum ASYA arama kurtarma da 20'den fazla gönüllüsü ile olası afet durumlarında halkımıza hizmet sunmak için çalışmaktadır." dedi.

Daha sonra ASYA ekipleri, öğrencilere slayt eşliğinde afet ve deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.