Bakanlar Kurulu kararıyla izinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği, kurban kampanyasına izin verilmemesi üzerine iletişim stratejisini mizahi bir anlayışla kurguladı. Derneğin ‘anladınız siz onu!’ sloganıyla yürüttüğü reklam kampanyasının görselleri, sosyal mecralarda paylaşım rekoru kırıyor.

Dernek, bu sene de hayırseverlerin yapacakları kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor ancak İstanbul Valiliği tarafından keyfi bir şekilde kampanya izni verilmediği için iletişim kampanyalarında kurban bağışı talep edemiyor. "Bu sene de milyonlarca ihtiyaç sahibi kurban bağışlarınızı bekliyor" şeklinde bir ifade kullanamıyor. Sadece, "Derneğimiz kurban bağışı kabul etmektedir" gibi iletişim stratejisi açısından hiçbir anlam taşımayan bir ifade kullanmaya mecbur ediliyor.

Kimse Yok Mu Derneği, bu yılki sevimli bir çizgi karakter üzerinden kurgulamayı tercih etti. “Anladınız Siz Onu;)” sloganıyla hazırlanan reklam filmi ve afişler, sosyal mecralarda büyük ilgi görüyor. Derneğin kurumsal hesaplarından paylaşılan görseller, etkileşim rekoru kırıyor.

Dernek, 200 bini aşkın gönüllüsü ve 13 yıllık tecrübesiyle bu sene de kurban vekâletlerinizi kabul etmeye devam ediyor. Bu sene kurbanını yurt içinde kestirmek isteyen yardımseverler 700 TL, yurt dışında kestirmek ve kurban bereketini tüm dünya ile paylaşmak isteyen yardımseverler ise 350 TL bağış yaparak derneğe kurban vekâletlerini bırakabilecek. Bağışlar http://kurban.kimseyokmu.org.tr/ ve www.kimseyokmu.org.tr ‘den edinilecek banka hesap numaraları ve posta çeki hesap numarası (11962228) ile yapılabilecek. Detaylı bilgi de 0850 777 05 77 numaralı telefondan alınabilecek.