Kipaş Mensucat Ar-ge Merkezi, Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması'na katıldı. Kipaş Mensucat Ar-ge Merkezi Direktörü Sn. Gökhan Tandoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşmasında açıklamalar yapan Gökhan Tandoğan, “Tekstil bitmedi, aksine yeni başlıyor. Biz katıldığımız uluslararası fuarlarda, yabancı firmalarla yürüttüğümüz ortak projelerde ve 2015 yılında devlet desteğiyle kurduğumuz Ar-Ge merkezi sayesinde bu konu hakkında ki farkındalığımız arttı” dedi.

Gökhan Tandoğan İnovasyon Haftası Adana Buluşmasında şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün Japonya’da bir firmanın görünmez kumaş üzerine çalışmaları var. Bu kumaş, üzerinde bulunan gerçek zamanlı ekran sayesinde arka plandaki görüntüyü öne yansıtıyor. Geliştirdikleri tekniği uçakların kokpitleri için düşünüyorlar. Eğer görünmez kumaşta başarılı olunursa, bu kumaş kokpitlerin önünde kullanılacak ve böylece pilotun görüş alanı çoğaltılmış olacak. Hedef, pilot hatalarından kaynaklanan uçak kazalarını önlemek.  Savunma sanayii için geliştirilen, tasarımı tamamen bize ait ve aşınma dayanımı 10 kat geliştirilmiş eğitim elbisesi kumaşı; selüloit giderici özelliğe sahip, özellikle kadınlar için geliştirilen kumaşlar; vücut ısısını düzenleyen, faz değiştiren giysiler; elyaftan, güç tutuşur özelliğe ve sonsuz yıkama deneyimine sahip kumaşlar; motosikletçiler için aşınma kabiliyeti geliştirilmiş özel tasarımlar; ortamdaki kötü kokuları emerek ortadan kaldıran gömleklik tasarımlar gibi çalışmalar işletmemizin son dönemlerde odaklandığı ürünlerdir.