Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Kırşehir Cacabey Meydanı'ında ceviz fidanı dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Orman Genel Müdürlüğünün 'Ceviz Eylem Planı' kapsamında Kırşehir halkına ücretsiz ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Ceviz fidanı dağıtımı için Cacabey Meydanı'ına getirilen açık kasa kamyonun başında biriken vatandaşlar, fidan almak için hep birlikte kamyon üzerine yığılınca bir anda izdiham yaşandı.

Düzensiz ve organizasyonsuz olarak dağıtımı yapılan ceviz fidanı dağıtım kamyonuna, halk aynı anda hücum edince dağıtım görevlileri zor anlar yaşadı.

Orman muhafaza memurunun, fidan dağıtımı yapan görevlilere yardım için kamyon kasasına çıkarak izdihamı önlemeye yönelik, vatandaşlara, 'sıraya geçin, tek sıra oluşturun' çağrısında bulunması ve çabası da fayda etmedi.

Edinilen bilgiye göre, Orman Genel Müdürlüğünün 'Ceviz Eylem Planı' kapsamında Kırşehir halkına 2 bin 500 adet ücretsiz ceviz fidanı dağıtımı yaptığı tahmin ediliyor.