Kırşehir Meteoroloji İl Müdürlüğü, yetkilileri ve vatandaşları uyararak, sağanak yağışla birlikte kuvvetli esecek olan rüzgarın hafta sonuna kadar etkili olacağını bildirdi.

Kırşehir Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 8 Haziran Pazartesi günü gündüz etkili olan ve bazı yerlerde dolu yağışları ile bazı ilçe ve köylerde yıldırım düşmesinin yaşandığı Kırşehir'de, sağanak ve gök gürültü sağanak yağışların, 12 Haziran Cuma gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, rüzgarın da yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek, yetkilileri ve vatandaşları uyardı.

Yıldız, “Yapılan son meteorolojik tahminlere göre, ülkemizde özellikle iç kesimler üzerindeki alçak basınç merkezi ve atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle yağışlar devam edecek. Özellikle geçtiğimiz günlerde ilimiz Kırşehir ve ilçelerinde yer yer etkili sağanak yağışlar görüldü. Hava sıcaklığının çarşamba ve perşembe günleri 24-25 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor, yağış anında rüzgarın değişik yönlerden orta, yer yer ise kuvvetli esmesini bekliyoruz. Serin ve yağışlı hava cuma gününe kadar devam edecek” dedi.