1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimleri bilgilendirme ve mutabakat toplantısı, Kırşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk başkanlığında gerçekleşen toplantıya Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Vekili J. Yb. Muzaffer Canbal, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, MHP İl Başkanı Arif Ekici, CHP İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, BBP İl Başkanı Tarık Aykanat ve diğer siyasi partilerin il temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Valisi Şentürk, "Mutabakat toplantısının bir diğer adı 'Centilmenlik Toplantısı'dır. Toplantıda siyasi partilerimizle bir mutabakat zaptı imzalıyoruz. Emniyet mensubu arkadaşlarımız da seçim ve seçim tarihlerine ilişkin sunumlarını bu toplantıda yapacaklar. Seçim propagandası, açık hava toplantıları, kapalı alan toplantıları, bunların tarihleri ve şekilleri gibi konular da bu toplantıda görüşülecek." dedi.

Seçim döneminde meydana gelen çevre kirliliği konusuna da değinen Vali Şentürk, "Çevrenin kirlenmesine neden olan seçim materyallerinin yapılıp yapılmaması konusunu ve yüksek sesle yapılan seçim propagandasına sınırlama getirilmesi konusunu da toplantıda görüşeceğiz. Umuyorum ki toplantı sonrasında demokratik olgunluğa erişmiş olan ilimize yakışır bir mutabakat yaparız." şeklinde konuştu.

Daha sonra basına kapalı şekilde devam eden toplantıda hoparlörle propaganda yapılmaması, büyük seçim otobüslerinin trafik sorunu yaşatması nedeniyle minibüs kiralanması, seçim süresinde bastırılan ilan, afiş, broşür, pankart gibi seçim materyallerinin sadece seçim büroları ve parti binalarına asılması, seçim irtibat bürolarının tüm partiler için sadece üç adet olması, konut ve iş yerlerine vatandaşların kendi istekleri dışında tanıtıcı her hangi bir materyal asması konusunda teşvik edilmemesi kararları alındı.