Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarında dolandırıcılık ve sahte para konusunda vatandaşı bilgilendirerek, uyarıyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden, Kurban Bayramı öncesi suç ve suça karşı alınan önlemler hakkında yapılan açıklamada, "TDP Şube Müdürlüğü görevlilerimizce, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile önleyici polislik faaliyetleri kapsamında canlı hayvan pazarında dolaşarak kurban satıcıları ve alıcılarına yönelik Hayvan Hırsızlığı, Sahte Para ve Yankesicilik - Dolandırıcılık olayları ile ilgili yüz yüze iletişim kurarak bilgilendirme faaliyetleri yürütmektedir." ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların sahte paraya karşı dikkatli olması gerektiği belirtilen açıklamada, "Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında satışların başlaması eli birlikte vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde kurbanlıklarını alma ve satmaları, sahte para ve hırsızlık olayları nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimizce bilgilendirmeler yapılmakta ve vatandaşlarımızın bilinçlenmeleri yönünde hazırlanan broşürler dağıtılmaktadır. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güzel ve huzurlu bir bayram geçirmeleri, üzücü olayların yaşanmaması ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi yönünde önleyici polislik hizmetleri kapsamında çalışmalara yoğun olarak devam edilmektedir" denildi.