Kurban Bayramı sebebiyle Kırşehir Valiliği'nce Öğretmen Evi'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün yanı sıra Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Yıldırım Türk, Garnizon Komutanı Vekili J. Yb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Vali Şentürk, Kurban Bayramı'nın bütün Müslüman alemine ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini temenni ettiğini söyledi. Bayramın yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Bayramlarda komşuları ve akrabaları ziyaret etmemiz, yoksul ve kimsesizleri hatırlamamız gerekiyor. Bayramlar, sevgilerin doruklara ulaştığı manevî iklimlerdir. Sevgiler saygıya, saygılar sevgiye dönüşür. Bayram günlerine dostluklar, kardeşlikler ve barış hâkimdir. Kurban Bayramında bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların toplumun tüm kesimini kuşatmasın diliyorum." dedi.

Daha sonra Kırşehir Valisi, Milletvekilleri ve protokol üyeleri Fatma Bacı Sevgi Evleri ile Huzur Evi sakinlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Ziyarette Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile Huzur Evi sakinlerine çeşitli hediyeler verildi. Bayramlaşma programı, protokolün Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde şehit edilen J. Uzm. Onb. Mehmet Kara'nın ailesini ziyaret etmesi ile sona erdi.