Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak sandık başına giderek oyunu kullandı. Seçimden çıkacak iradeye herkesin saygılı olmasını gerektiğini vurgulayan Kışanak, seçimin barışa ve özgürlüklere vesile olmasını diledi.

Seçmenler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Kışanak, sandık görevlileriyle tokalaşmanın ardından oyunu kullandı. Seçimlerin tercih açısından önemli olduğunu, halkın bugün iradesini sandığa yansıtacağını ifade eden Kışanak, “Herkese şimdiden hayırlı olsun. İradesini kullanmak ve geleceğine dair söz sahibi olmak, aktif yurttaşlık hakkıdır. Tüm yurttaşlarımızın bu hakkı mutlaka kullanması lazım. Herkesi sandık başına davet ediyorum. Gelsinler oylarını kullansınlar, tercihlerini ortaya koysunlar.” dedi.

Bugünün barış ve demokrasiye yakışır bir gün olmasını arzu eden Kışanak, kimin üzerine ne sorumluluk ve görev düşüyorsa herkesin bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Kışanak, “Bugün hiçbir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bu seçim olaysız bir şekilde sonlanarak tarihe geçmelidir. Ayrıca bu seçimin barışa ve özgürlüklere vesile olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Seçime yüksek katılım beklediklerini belirten Kışanak, seçimden çıkacak halk iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Seçim kampanyasının biraz sert geçtiğine ve çeşitli provokasyonların yaşandığına dikkat çeken Kışanak, Diyarbakır’ın bu provokasyonların en acısını yaşadığını dile getirdi. Kışanak, “Ben bu vesile ile bir kez daha Diyarbakır halkına o gün mitingde bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü büyük bir felaketi oradaki insanların sağduyusu, metaneti ile aşmış olduk. Yaşamını yitirenleri demokrasi şehidi olarak kabul ediyorum, herkes böyle kabul ediyor. Demokrasi için bir bedeldi. Umuyorum ki ödediğimiz bedeller boşa gitmeyecek, demokrasi kazanacaktır.” dedi.