Kayseri’de 17 yıldır bebek özlemi çeken Teyfike Yaşar (34), kız kardeşi Emine Yaşar’ın (29) ücretsiz tüp bebek tedavi imkanını kendisine devretmesiyle mutlu sona ulaştı. Tüp Bebek Merkezi, bu imkanı ikisine de verdi ve tedavi sonunda iki kardeş de hamile kaldı.

HÜMA Tüp Bebek Merkezi, kasım ayında 'İnfertilite ve Tüp Bebek Bilgilendirme Semineri' düzenledi. Seminer sonunda çiftler arasında ücretsiz tüp bebek tedavisi kazanma kurası çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan çekilişle ücretsiz tüp bebek tedavisi kazanan Emine Yaşar, ablası Teyfike Yaşar’ın 17 yıldır çocuk sahibi olmak için tedavi imkanı aradığını belirterek, hakkını ona devretmek istedi. Merkez yönetimi ise bu hakkın ikisine de verilmesini kararlaştırdı. Emine-Mehmet Şükrü Yaşar çifti ile Teyfike-Mehmet Ali Yaşar çiftine, tüp bebek merkezinde yapılan muayene ve tetkikler sonunda tedavilerine başlandı. Emine ve Teyfike kardeşler, 15 gün arayla hamile oldukarını öğrendiler.

Ücretsiz tedavi hakkını ablasına vermek isteyen Emine Yaşar, “Şans bana gülünce tereddüt etmeden yerime ablamın faydalanmasını istedim. Tüp bebek merkezi ise bu hakkı ikimize de verdi. Merkez yönetimine ve doktorumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kız kardeşiyle 20 gün arayla tedaviye başladıklarını belirten abla Teyfike Yaşar da “Önce benim gebelik haberini aldık. Ona sevinirken kardeşimin de hamile olduğunu öğrendik. Şimdi tek dileğimiz bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucağımıza alabilmek. Bizim gibi anne olmak için çırpınan herkesin aynı sevinci yaşamasını dilerim.” şeklinde konuştu.

Tüp Bebek ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Şeyma Fenercioğlu da tüp bebek yönteminin yardımcı üreme tekniklerinden olduğunu söyledi. Doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftler için büyük bir imkan olduğunu anlatan Fenercioğlu, “Tüp bebek uygulamalarında bizi başarıya götüren unsurlar, kişiye özel tedavi uygulamalarımızdır. Teyfike ve Emine hanımların sevincini paylaşıyor, kendilerinin sağlıklı bir gebelik sürecini tamamlayarak bebeklerine kavuşmalarını diliyoruz.’’ diye konuştu.