Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın vekaletle kurban kesimi fiyatları yurtiçi 690 lira, yurtdışı 435 lira olarak açıkladı.

Ahmet Lütfi Akar, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında yaklaşan kurban bayramında vekaletle kurban kesimi bedellerini açıkladı. 2007 yılından itibaren vekaletle kurban kesimi kampanyasını düzenlediklerini belirten Akar kurbanda Kızılay modelini uygulamaya gayret ettiklerini dile getirdi. Kurbanda Kızılay modelinin nasıl işlediğini anlatan Akar, şunları kaydetti:

‘’Vatandaşlar Kızılay’ın hesaplarına belirtilen kurban bedellerini yatırdıktan sonra Kızılay’a vekalet vermiş oluyorlar. Kızılay bu vekaleti alarak kurbanda kurban edeceği hayvanların seçimini et, süt kurumu ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde seçiyor ve kurbanlar veterinerler ve Kızılay görevlilerimiz tarafından tek tek seçiliyor arkasından Kurban Bayramı’nın 1. gün sabahı başlamak üzere veteriner, din adamlarının, Kızılay görevlilerinin noterlerin ve Et, Süt Kurumu’nun yetkilerinin gözetimi altında kurban kesim işlemimiz kurallar uygun bir şekilde başlıyor. İslami ve insani esaslara özen gösteriyoruz. İnsanların verdiği vekaletlerle tek tek isim isim noter huzurunda kurbanların kesimini tespit etmiş oluyoruz. Kurbanlar kesildikten sonra tamamı Türk Kızılay'ı adına dinlenmeye alınıyor bir süre sonra kuşbaşı ve kıyma haline getiriliyor ve dayanıklılığını sağlamak üzere 18 ay raf ömrü olan konserve haline getiriliyor. Bir yıl boyunca fakir-fukaraya ve ihtiyaç sahiplerine aralıksız olarak 700 şubemiz vasıtasıyla dağıtıyoruz.’’ diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın yurtdışında 18 ayrı ülkede 21 noktada kurban kestiklerini belirten Akar, Türk Kızılayı’na vekalet veren vatandaşlar yurtiçi için 690 lira, yurtdışı için 435 lira olduğunu açıkladı. Arzu eden yurtiçindeki vatandaşlar döviz olarak kurban bağışı yapabileceğini belirten Akar, 245 dolar ve 220 Avro ödeyeceğini belirtti. Yurtdışındaki vatandaşlar ise 155 dolar ve 140 avro ödeyeceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aldıkları görüş neticesinde kurban vekalet bedellerinin 4 aya kadar faizsiz taksitle ödenebileceğini kaydeden Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurban kesiminde vekaletlerini Türk Kızılayı’na verdiklerini söyledi.