Suriye'nin Kobani kentine IŞİD tarafından düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırılar Diyarbakır'da protesto edildi.

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Demokratik Toplum Kongresi'nin organize ettiği yürüyüşle Kobani saldırıları protesto edildi. Yürüyüşe HDP Diyarbakır milletvekilleri, Feleknas Uca, Çağlar Demir, Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş Koşuyolu parkında yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Basın açıklamasını HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen yaptı. IŞİD'in bugüne gelmesinde AK Parti'nin etkisi olduğunu belirten Önen, "AKP hükümetinin Suriye politikası bugün artık iflas etmiş bulunmaktadır. Buna rağmen Kürt düşmanlığı üzerine kurgulanmış bulunan AKP hükümetinin yaklaşımı ve bu politikadaki ısrarı bu tür barbarca saldırıları da beslemekte, cesaretlendirmekte ve teşvik etmektedir. AKP'ye bağlı havuz medyası son dönem yaptığı haberler ve attığı manşetleri de bu gerçeği açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. 'PYD IŞİD'ten daha tehlikelidir' manşetleri tesadüfi olmayıp Ortadoğu'da çağ dışı bir anlayış ve barbarlığı körüklemeyi hedeflemektedir." dedi. Bu sırada kalabalık 'yuh' çekti.