Vali Şükrü Kocatepe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir dedi.

Kocatepe, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya tarihine örnek bir onur mücadelesi ve Türk Mucizesi olarak kaydedilen Ulusal Kurtuluş savaşının kazanılmasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geçen 90 yılda uluslar arası alanda saygın, sözü dinlenir bir konuma erişmiş, ekonomik, kültürel, siyasal alanda, Atatürk'ün koyduğu ilkeler ışığında imrenilen bir aşama kaydetmiştir. Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye'nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir."

Türkiye'nin küresel güç haline gelmesinde vatanın kıvanç ve tasasını paylaşan yurttaşlar olarak bu ortak bilinç etrafında kenetlenilmesi gerekitğini dile getiren Kocatepe, el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaların sürdürülmesi halindne çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmenin önünde hiçbir engel olamayacağını kaydetti.

Kocatepe, mesajını şöyle tamamladı:

"Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin 29 Cumhuriyet bayramını kutluyorum."