Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Halk Eğitim Merkezi Koordinesinde MÜSİAD’ın destekleriyle düzenlenen çini kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyen Kolat, bayanların evde oturmasını istemediklerini kendilerini geliştirmesine yönelik yapacakları her türlü çalışmaya destek verildiğini söyledi.

MÜSİAD binasında düzenlenen çini kursunu ziyaret eden İlksen Kolat, burada bayanlarla bir araya gelerek üzerinde yoğunlaştıkları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kursta bulunan bayanlarla tek tek görüşen İlksen Kolat, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Eda Akbaş’ta kurs hakkında bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Eda Akbaş,”Halk Eğitim koordinesinde düzenlediğimiz kursumuza MÜSİAD yer sağladı. Burada 20 bayanla birlikte çalışıyoruz. Çini yapmaya çalışıyoruz ve bunu yaparken de keyif alıyoruz. Şuan için sergi yapmayı düşünüyoruz ama büyük bir ihtimal olacak.”dedi.

Kadınların kendini gelişmesi için her türlü desteğin verildiğini ifade eden olat, “Biz bayanların evde oturmasını istemiyoruz. Sosyal hayata katılmalarını, bir şeyler üretmelerini, kendilerini her alanda geliştirmelerini istiyoruz. O konuda isteklerimiz devam ediyor. Valilik başta olmak üzere diğer tüm kamu kurumları da bayanlara yardımcı oluyor. Buradaki çalışmayı da görünce gerçekten mutlu oldum. Öğretmenlerini seviyorlar, çalışmaları da gayet güzel devam ediyor.”diye konuştu.