Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu-Sen buluşması kapsamında geldiği Çankırı’da Ankara’da yaşanan terör saldırısını değerlendirerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koncuk, Cihan Haber Ajansına (CHA) yaptığı açıklamada, “Türkiye her alanda maalesef iyi yönetilmeyen bir ülkenin tüm özelliklerini yansıtır hale geldi.” dedi.

Koncuk, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye kötü günler yaşıyor. Türkiye her alanda maalesef iyi yönetilmeyen bir ülkenin tüm özelliklerini yansıtır hale geldi. Ekonomik, sosyal, eğitim, sağlık ve güvenlik alanında Türkiye'nin kamil bir devlet olma özelliğini her geçen gün kaybettiğini görüyoruz. Bu yaşadıklarımız hukuktan, kanundan uzak, orman kanunları ile yönetilen bir ülkede yaşıyoruz kanaatini maalesef güçlendiren olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İSTİKRARLI BİR ÜLKE OLABİLİR Mİ?'

Türkiye'nin her geçen gün bir Suriye, bir Irak olmaya koştuğunu görüyoruz diyen Koncuk, “Başkentin göbeğinde patlayan bombayla yaklaşık 100 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, yüzlerce vatandaşımızın yaralanması ayrıca 7 Haziran tarihinden bu yana sanki bir takım merkezlerden düğmeye basılmışcasına 160’ın üzerinde askerimizin, polisimizin şehit edilmesi Türkiye'nin maalesef her geçen gün bir Suriye olmaya, bir Irak olmaya doğru hızla koştuğunu görüyoruz. Bütün bunlarla hareketlerle Türkiye'nin istikrarlı bir ülke olmasını nasıl sağlarız. Türkiye istikrarlı bir ülke olabilir mi? 1 Kasım genel seçimlerine gidiyoruz. Bir siyasi parti koalisyon hükümetlerinin kurulamamasından dolayı Türkiye’de istikrarın olmadığını ifade ediyor. Halbuki Türkiye 13 yıldır bir siyasi parti tarafından yönetiliyor. Eğer 13 yıl sonra Türkiye sokaklarında yürünemez, sokakları can güvenliğinden uzak bir ülke haline gelmişse ve bir bölgemiz neredeyse yaşanması imkansız bir bölge haline gelmişse, emniyet güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, kamu görevlilerimiz dahi bu bölgede hayatından emin değilse Türkiye'nin yönetimi ile ilgili 13 yıldır bir sıkıntının varlığını işaret eden durumlardır bunlar.”

KAMU ALANINDA ÇOK CİDDİ ZAFİYET VAR

Koncuk, “Türkiye’de kamu alanında çok ciddi bir zafiyet var. Bu zafiyeti kim oluşturdu? 13 yıldır bu ülkeyi yönetme iddiasında olan ama bir türlü yönetemeyen siyasal iktidar oluşturdu. Yandaş kadrolar oluşturmak gayesi ile becerikli, kabiliyeti, vatansever insanları dahi gözünü kırpmadan görevden uzaklaştırdı. Hastane başmüdürü ise görevden aldı. Okul müdürü ise görevden aldı. Polis teşkilatında tecrübeli bir insansa görevden aldı. Şuanda Türkiye maalesef, tüm kurum ve kuruluşlarında gerçekten esasında kabiliyeti, liyakati son derece az olan, tek özelliği siyasal iktidarın değirmenine su taşımak olan yöneticilerle yönetilen bir ülke durumunda.“

'TÜRKİYE CİDDİ TERÖR OLAYLARIYLA KARŞI KARŞIYA'

Ankara’da yaşanan ve 99 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör katliamını değerlendiren Koncuk, “Türkiye ciddi terör olaylarıyla karşı karşıya, 100 vatandaşımızın öldüğü olayda şunu sorgulamamız gerekmiyor mu? Türkiye'nin göz bebeği başkentinde bir bomba patlıyor ve bizim milli istihbarat teşkilatımızın patlayacak bombadan haberi bile yok. Sayın başbakan diyor ki biz canlı bombaları hepsini tanıyoruz. Takip ediyoruz listesi elimizde var. Yani bu ne kadar vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Hem canlı bombaların listesi elimizde var diyeceksiniz, hem de canlı bombaların harekete geçmeden engel olmak için tedbir almayacaksınız. Bu nasıl bir ülkedir ya, peki bizim güvenlik güçlerimiz ne işe yarıyor. Ankara’da güvenlikten sorumlu şube müdürünü görevden aldılar. Peki, bu ülkenin İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ne iş yapar? Bunun sorgulanması gerekmez mi? Zaman, zaman devletin en üst makamındaki insanlar istifa mekanizmasının her olayda çalışmasının doğru olmadığını söylüyorlar. Bende soruyorum istifa mekanizması hangi zamanlarda çalıştı? Bir tek örnek verilebilir mi? 100 vatandaşımızın öldüğü bir olayda dahi birileri bunun sorumluluğunu üstlenmezse ne Başbakan, ne İçişleri Bakanı üstleniyor. Ne MİT müsteşarı üstleniyor. Nede polis teşkilatından Emniyet Genel Müdürü üstleniyor. Ama ortada 100 vatandaşımızın cansız bedeni var. 7 Hazirandan bu yana yaşanan 160 şehit verdiğimiz terör olaylarıyla karşı karşıyayız.”