Kütahya Özel Konuralp Koleji, yarıyıl tatilinde ortaokul öğrencilerine pratik ingilizce programı kapsamında Amerika'ya gezi düzenledi.

Öğrencilerin derslerde İngilizce öğrenmeleri esnasında, pratik yönden sorunlar yaşadığını, bu nedenle öğrencilerin özgüvenlerini artırmak için bu programı uyguladıklarını belirten Özel Konuralp Ortaokulu Müdürü İsmail Gülen, “Dünya platformunda söz sahibi olabilmek için ‘Kütahya için Türkiye ile Türkiye için dünya ile yarışıyoruz’ sloganımız doğrultusunda düzenlediğimiz yurt dışı gezilerle öğrencilerimizin hem İngilizcesini geliştiriyor hem de ufukları açmayı hedefliyoruz. Öğrencilere bir geziyle İngilizce öğretilemeyeceğini biliyoruz. Öğrencilerimiz İngilizceyi bilseler de konuşma konusunda özgüven eksikliği yaşıyor. Biz bu eksikliği bu tarz gezilerle gidermeyi arzuluyoruz.” dedi.

Düzenlenen programda öğrenciler, Amerika’yı gezme imkânının yanı sıra İngilizce pratiklerini geliştirme fırsatı buldu. 12 gün süren gezide öğrenciler Amerika’da Washington, New York, New Jersey ve Boston eyaletlerini gezdi. Öğrenciler, bu eyaletlerdeki Times Meydanı, Empire State ve Rockefeller gökdelenleri, Beyaz Saray, Capital Building, Harvard Üniversitesi, Madamme Tussauds, American Natural History, NASA ve Uçak Tarihi Müzesi'ni gezerek bilgi aldı.

İngilizce'nin uluslararası dillerden biri olduğunu söyleyen geziye katılan öğrencilerden Osman Berke Bolel, duygularını şöyle dile getirdi: “Okulumuzda öğrendiğimiz İngilizce’yi pratik yapma imkanı bulduk. Bunun yanında Amerika’daki tarihi, bilimsel ve kültürel yerleri gezerek bilgi aldık. Bizim açımızdan çok güzel ve verimli bir gezi oldu."