Konya Adliyesi’ne boşanma davası için gelen Y.E.K. (21), mahkeme önünde beklerken tartıştığı kayınpederi H.G.’yi boğazından bıçakladı.

Olay, saat 11.30 sularında Konya Adliyesi A. Blok 3. kattaki 18. Asliye Ceza Mahkemesi önünde gerçekleşti. İddiaya göre, davalı damat ve kayınpeder, boşanma davası nedeniyle duruşma saatini beklerken aralarında kavga çıktı.

Eşi ile ayrı yaşayan 21 yaşındaki Y.E.K., boşanma davası için geldiği mahkeme önünde, kavgalı olduğu kayınpederi H.G.’yi boğazından bıçakladı. H.G. kanlar içinde kalarak yere yığıldı. Olay sonrası adliyede büyük bir panik havası yaşandı. Ağır yaralanan vatandaş ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Görgü tanıkları, 112 Acil’e haber verdikten 25 dakika sonra ambulansın geldiğini ileri sürdü. Vatandaşlar, bıçağın adliyeye sokulmasına tepki gösterdi. Adliyede, x-ray cihazlarının çalışıp çalışmadığı yönünde çeşitli eleştiriler yapılırken Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin sorularımızı cevapsız bıraktı.

Zanlı Y.E.K ise Beyhekim Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.