Konya ile birlikte 19 ilde yapılan operasyonda tutuklanan 7 kişiden 6'sı, Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

Konya'da 2008 yılında yapılan Okyanus Operasyonu'nda gözaltına alınıp tutuklanan ve yargı tarafından suç örgütü kurmak, yönetmek ihalelere fesat karıştırmak, haksız kazanç elde etmek ve devleti 400 milyon TL zarara uğratmaktan 170 yıl happis cezasına çarptırılan Nusret Argun'un şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs Cuma günü 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 31'i emniyet mensubu olmak üzere 66 kişiye yönelik yapılan operasyonda, hayırsever işadamlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 43 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 43 kişiden 25'i polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 5'i Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadenin ardından, 8'i de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Polis Başmüfettişliğinden ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, polis memurları Yücel Ö., Kerim D., işadamı N.Ç. ve H.Ç. tutuklandı. Tutuklu 5 kişi 11 Mayıs günü tutuklanan avukat M.O. Ankara Sincan Adliyesi'ne sevk edildi. 'Ateşli Silah Kanununa Muhalefet' suçundan tutuklanan F.N.P. ise halen Konya E Tipi Cezaevinde tutuklu.

Anadolu Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, yaptığı açıklamada, ''Anadolu Atayün'ün de aralarında bulunduğu 6 kişi Sincan Cezaevi'ne nakliye edildi. Sincan Cezaevi'nde terör suçluları bulunuyor. Biz itirazda bulunacağız ancak bu idari bir karar o yüzden itirazımızın kabul olacağını sanmıyorum.'' dedi.