Konya'da gölete giren teyzesinin oğlunu kurtarmak isterken boğulan kardeşler, memleketleri Samsun'un Ayvacık ilçesinde toprağa verildi.

Dün Konya’da mola verdikleri yerde serinlemek için gölete giren 18 yaşındaki Fatih Altan’ı kurtarmak için suya giren teyzesinin oğulları 33 yaşındaki Cemil ile 35 yaşındaki Sabri Özduman boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi. Memleketleri, Samsun’un Ayvacık ilçesi Kazancılı mahallesine dün gece Konya’dan getirilen 33 yaşındaki Cemil ile 35 yaşındaki Sabri Özduman için Kazancılı Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası 2 kardeş aynı köyün aile kabristanlığında toprağa verildi.

Özdumanların cenazesine MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Eskişehir’den iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 33 yaşındaki Cemil Özduman’ın 2'si erkek 1'i kız 3 çocuğu, 35 yaşındaki Sabri Özduman’ın da 3'ü kız 1'i erkek 4 çocukları olduğu öğrenildi.

İlk suya giren ve gölde boğulan 18 yaşındaki Fatih Altan için de Ayvacık ilçesinin Taşmalan mahallesi Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Fatih Altan'ın naaşı aynı köyde toprağa verildi. Fatih Altan’ın da cenaze törenine MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Eskişehir’den iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her iki cenazede de ailelerin zorlukla ayakta durduğu görüldü. Boğularak vefat eden kuzenler ve kardeşlerin cenazelerinde kadınlar ağıtlar yaktı.

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Doğanhisar ilçesinde bulunan Deşdiğin Göleti’nde meydana gelmişti. Eskişehir’den Konya’nın Seydişehir ilçesindeki akrabalarının düğününe katılan Cemil ve Sabri Özduman, beraberindeki teyzesinin oğlu Fatih Altan ile göl kenarında bir süre mola verdi. Altan bu sırada serinlemek için Deşdiğin Göleti’ne girdi. Fatih Altan’ın suda çırpındığını gören teyzesinin oğulları Cemil ve Sabri Özduman da, Altan’a ip atarak onu kurtarmaya çalıştı. Bu girişimleri sonuçsuz kalan Özduman kardeşler de suya girdi. Büyük bölümü bataklık olan gölete giren kardeşler de suda kayboldu. Yakınlarının ihbarı üzerine gelen Konya İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı dalgıçlar ve AFAD ekipleri, yapılan çalışma sonucunda 3 kişinin cesetlerini sudan çıkardı.