Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde köpeğini sahilde gezdiren kadın, başka bir köpeğin saldırısına uğradı. Sağ kolu parçalanan Huri Keskin, Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Eşi ise kulakları küpelenen köpekleri dışarıya saldığı iddiasıyla Ereğli Belediyesi'nden davacı olacağını söyledi.

Olay, Ereğli sahil bandında meydana geldi. İddiaya göre küçük pekines cinsi köpeğini gezdirmek için sahile giden Huri Keskin isimli kadın, başıboş olduğu iddia edilen büyük bir köpek tarafından saldırıya uğradı. Köpeğin ısırdığı sağ kolu parçalanan Keskin, diğer vatandaşların yardımıyla kurtarılarak, sağlık ekiplerine haber verilip hastaneye kaldırıldı. Acil serviste plastik cerrahi uzmanı tarafından ilk müdahalesi yapılan Keskin, ardından servise yatırıldı.

'BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERECEĞİM'

Haberini alır almaz hastaneye koşan eşi İsmet Keskin ise gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeye başıboş köpekleri dışarıya saldığı gerekçesiyle dava açacağını söyledi. Büyük köpeklerin çocuklara saldırabileceğini söyleyen ve sahil bandından birçok başıboş köpeğin dolaştığını iddia eden Keskin, "Bu bize ikinci köpek saldırısı. Saat 12.20 civarlarında, Çınaraltı'nda başıboş kocaman bir köpek, kulağına belediye tarafından küpe takılmış. Sahilde küçük köpeğimizi gezdiren eşim, büyük köpeğin saldırısına uğradı. Kolunu tamamıyla parçaladı. Sizin de gördüğünüz gibi plastik cerrahiye geldik. Eşimin durumu şimdilik iyi değil. Daha ne konuşabilirim? Bu, Ereğli Belediyesi'nin ilk işi değil. Bütün köpekleri köpekevinden çıkarmışlar ve sokağa salmışlar. Hattâ insanların gezdiği bir sahil var burada. Biz sokaklarda köpek korkusundan gezemiyoruz. Kendi köpeğimiz ev köpeği, küçücük bir köpek, bunu bile gezdirmeye korkuyoruz. Bu bize ikinci saldırı. Eşimin gerçekten durumu iyi değil. Ereğli Belediyesi'ni mahkemeye vereceğim, bunu bilsinler. Bu kez kesinlikle affetmeyeceğim. İşlemleri başlatıyorum. Bu köpeklere sahip çıksınlar, sokaklara salmasınlar. Bugün benim başıma gelir, yarın başka bir insanın başına gelir. Allah göstermesin, küçük bir çocuğun boynunu koparsaydı ne olacaktı? Büyük köpekler dışarılarda geziyor. Böyle bir şey var mı? Hem de zincirsiz. Kulakları küpelenen köpekler dışarıya salınıyor. O zaman sen bu köpek barınak evini neden yaptın?" dedi.