Konya’da sokak köpeklerinden kaçarken düşen, burnu ve dişleri kırılan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Cemile Dinçer, 2 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Dinçer, yetkililerin önlem almasını istedi.

Olay, Bosna Hersek Mahallesi’nde meydana geldi. Selçuk Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Cemile Dinçer, yolda tek başına yürürken, toplu halde sokakta bekleyen köpekler üzerine doğru koşmaya başladı. Büyük panik yaşayan Dinçer, bağırarak yardım isteyip kaçmaya başladı. Bu sırada tökezleyerek yere düşen Dinçer’in burnu ve dişleri kırıldı. Kanlar içinde yerde kalan Dinçer’in etrafına toplanan köpekler, yoldan geçen vatandaşların kovalaması sonrası olay yerinden uzaklaştırıldı. Köpeklerden kaçarken düşerek ağır yaralanan Dinçer, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

İKİ GÜN HASTANE TEDAVİ GÖRDÜ

Hastanede 2 gün tedavi gördükten sonra taburcu olan Dinçer, ‘’Yolda yürürken köpeklerin hepsi bir anda üstüme koştu. Bu esnada koşmaya başladım. Koşarken hem bağırıp yardım istiyordum hem de çığlık atıyordum. Birileri sesimi duyar bana yardım eder diyordum. Koşmaya başladıktan bir iki dakika sonra tökezledim. Ayağım taşa takıldı ve yere düştüm. Hepsi toplandı etrafımda. Etrafımı çevirip kalkmama bile izin vermediler. Düşmemin etkisiyle burnumun ve dişlerimin kırıldığını fark ettim. Ondan sonrasını hatırlayamıyorum.’’ dedi.

"YETKİLİLERİ DEFALARCA ARADIM"

Kafa, bacak ve omuzlarından da yaralandığını anlatan Dinçer, şunları söyledi:"Olayın şokunu hale atlatamadım. Daha önce de böyle vakalar olmuş. Bu mahallede daha önceden köpek saldırısı olayları yaşanmıştı. Ancak bu kadar büyük bir vaka yaşanmamıştı. Gerekli önlemlerin alınmasını ve bunun son saldırı olmasını umut ediyorum. Yetkilileri defalarca aradım başımdan geçenleri söyledim. Dün yine sokak köpekleri arkadaşlarıma saldırmışlar. Arkadaşlarım bir inşaata sığınmışlar bir saate yakın mağdur kalmışlar. Köpekler Bosna semtinin hemen hemen her yerinde geziyor. Tekrar yetkilileri ve belediyeyi aradım. Bir çözüm noktası bulmalarını istedim. Onların bana cevabı ‘Kanunda köpeklerle insanların iç içe yaşamak zorundadır.’ oldu. ‘Başbakanlığa ve Ankara’ya git konuş dilekçenizi oraya verin kanunu değiştirsinler.’ diyerek bana bilgi verdi. Ama ben defalarca aradım, ailem aradı arkadaşlarım aradı ama bir türlü yardım eden olmadı."

"KORKUYORUM"
Dışarıya çıkmaya korktuğunu da ifade eden Dinçer, ‘’Okuluma gidemiyorum. Korkumdan dışarıya çıkamıyorum. Sürekli taksi çağırıyorum oda her zaman her zaman olmuyor pahalıya geliyor. Maddi durumum o kadar iyi değil yine bugün okuldan gelirken saldırıya uğradım ama kaçtım. Sadece köpekleri kısırlaştırmak bu saldırıları engellemiyor. Okula gidemiyorum, eğitimime devam edemiyorum. Mağdur durumdayım. Çok fazla köpek var. Belediyeyi arıyoruz, mail atıyoruz. Ama hiç bir şekilde ilgilenilmiyor. Bu durumla ilgilenilmesini, köpeklerin toplatılmasını istiyorum. Sadece benim mahallemde değil. Bosna’nın her yerinde çok fazla köpek var. Dizlerim yaralandı, burnum ve dişim kırıldı. Kalem tutamıyorum, yazı yazamıyorum. Rahat konuşamıyorum, ağzımı açarken zorlanıyorum." diye konuştu.