İzmit Körfezi'ne yapılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, iki yakayı bir araya getiren ve ana kabloları taşıyacak olan ve 'kedi yolu' olarak adlandırılan kılavuz halatlarının kopmasının ardından gemi giriş ve çıkış trafiğine kapalı tutulan İzmit Körfezi, yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan, Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalıştığı belirtilen Japon mühendis Kishi Ryoichi (51), Yalova'nın Altınova ilçesindeki mezarlık girişinde ölü bulundu. Halatın kopmasından kendisini sorumlu tuttuğu iddia edilen Japon mühendisin bileklerini keserek hayatına son verdiği sanılıyor. Mühendisin ölmeden önce bir not bıraktığı öğrenildi.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren ve şubat ayında çekilerek üzerine geçici yürüyüş yolu (kedi yolu) montajına başlanan 150 metre yükseklikteki kılavuz kablolardan doğu yönündeki hat, geçen cumartesi günü saat 16.00 sularında Yalova Hersek Burnu'ndaki kuleden koptu. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Normalde hafif rüzgârlı ve yağışlı havalarda da çalışma yapılan Körfez Köprüsü'nde, kaza günü çalışma yapılabilmesi için meteorolojiden rapor istendiği ve gelen raporda yağışla birlikte denizde aşırı dalgalanma olacağı yönünde rapor gelince, çok ufak bir kısmı kalan kedi yolu montaj çalışmalarının yapılmamasına karar verildiği, böylece olası bir faciadan dönüldüğü öğrenildi. Kablonun neden ve nasıl koptuğu konusunda net bir açıklama yapılmadı.

GEMİ TRAFİĞİNE AÇILDI

Kazanın ardından İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı durdurulmuştu. Daha önce İzmit Körfezi'ne girerek bazıları yük boşaltan, bazıları da yeni yük alan gemiler iki gün boyunca Körfez'in belirli noktalarındaki demir alanlarında bekledi. Sorunun giderilmesinin ardından bu sabah saatlerinden itibaren İzmit Körfezi gemi giriş ve çıkışına açıldı.

JAPON MÜHENDİS ÖLÜ BULUNDU

Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopmasının ardından, köprü inşaatında çalışan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi, bugün Yalova'nın Altınova ilçesinde ölü bulundu. Mezarlık girişinde ölü bulunan mühendisin arkasında bir not bıraktığı kaydedildi.

Güvenlik ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Kishi Ryoichi'nin maket bıçağıyla bileklerini kesmeye çalıştığı, ardından boğazını keserek intihar ettiği belirlendi. Ryoichi'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Yalova Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Bu arada, olayın duyulmasının ardından köprünün Dilovası ayağındaki şantiyeye polis ekipleri geldi. Ekipler burada bir süre bilgi aldıktan sonra şantiyeden ayrıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.