Kosova’da yaşayan işadamı Naim Taçi’ye Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek nakli yapıldı.

Böbrek yetmezliği teşhisi konulduktan sonra yaklaşık bir yıldan bu yana diyalize giren Naim Taçi, hayatını alt üst eden bu durumdan kurtulmak için arayışlara girdi. Ülkesindeki imkânların yetersiz olması nedeniyle Türkiye’de tedavi olmayı isteyen Kosovalı işadamı araştırmalar yaptı. Yaptığı araştırmalar sonucunda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Organ Nakli Kliniği’nden Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ile irtibata geçen Taçi, aldığı olumlu cevap üzerine Edirne’ye geldi. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastaya, önce eşi böbreğini bağışladı. Ancak eşinin böbreğinin uygun görülmemesi üzerine bu kez ağabeyi devreye girdi. Dokuların uyumlu çıkması üzerine ağabeyinin böbreği 10 gün önce gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kardeşine nakledildi.
Yeni böbreğine ve sağlığına kavuşan Naim Taçi, birkaç gün içerisinde taburcu edilecek.

Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, Kosovalı hastaya, kardeşinin böbreğini naklettiklerini söyledi.
Yaklaşık on gün önce nakli gerçekleştirdiklerini anlatan Sağıroğlu, hastanın ülkesine gitmeye hazır olduğunu kaydetti.
Sağıroğlu,hastanın yeni yaşamına yeni böbreği ile devam edeceğini ifade etti.

Kosovalı işadamı Naim Taci de ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirterek operasyonu gerçekleştiren Tamer Sağıroğlu ve ekibine teşekkür etti. Ağabeyinin kendisine böbreğini verdiğini açıklayan Taçi, “Ağabeyim, ameliyattan üç gün sonra taburcu oldu. O da, ben de kendimizi çok iyi hissediyoruz.” dedi.

Bu ameliyatların Kosova’da olmadığını dile getiren Taçi, “İnternet üzerinden Tamer Hocayı bulduk. Buraya geldik. Çok memnunuz. Bize çok iyi baktılar. Türkiye devletine de teşekkür ederiz bu imkânı verdiler. Biz de Osmanlı Türkü’yüz. Biz kardeşiz. Onun için burasını tercih ettik. İnşallah her şey yolunda olacak.” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık 40 yıldan bu yana sigara içtiğini belirten Naim Taçi, organ naklinden sonra bir daha sigara içmeyeceğinin sözünü verdi.