Çanakkale'de köylüler yakaladıkları yasadışı göçmen kaçakçılığı yapan organizatörleri direklere bağlayarak jandarmaya teslim etti.

Yasadışı göçmen kaçakçılarının kullandığı önemli güzergahlardan biri olan Yunanistan'ın Midili Adası'nın karşısındaki Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde son zamanlarda köylüler ile insan tacirleri arasında gerginlik yaşanıyor. Daha önce sadece geçiş güzergahı olarak kullanılan Ayvacık ilçesi'ne bağlı Bademli Köyü'nde kaçak sayısı artınca sahilde beklemeler de çoğaldı. Burada geçiş sırasını bekleyen yasadışı göçmenler, yazlıkları, köy evlerini ve tarlaları yağmalamaya başladı. Bunun üzerine köylüler de birlik olup yasadışı göçmenlere karşı tepki göstermeye başladı. Köy içinde organizatörlerin silahlarla dolaştığını da gören köylüler tedirgin olmaya başladı ve takibe aldı.

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi de köy içinde terk edilmiş bir araç tespit edip yanına gittiler. Bunu beklerken, aracın yanına 2 kişi geldi. Bu esnada köylüler ile bu iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine mültecileri organize eden 2 kişi köylülere silah gösterdi. Köylüler bu iki kişiyi etkisiz hale getirip iple köy ortasındaki telefon direğine bağlayarak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişiyi çözüp gözaltına aldı. Köylülerin kaçak taşıdığını tespit ettikleri 48 plakalı minibüs geçerken jandarmayı uyarıp durduruldu. Minibüsten bot ve bot motoru çıkması üzerine 2 kişi daha gözaltına alındı. Ardından köylüler ile jandarma sahile inerek kaçmaya çalışan yasadışı göçmenleri aramaya başladı. Sahilde saklanan 50 yasadışı göçmen yakalanırken, organizatörlerin başı olduğu belirtilen 1 kişi de sahildeki barakada yakalandı. Mahkemeye çıkartılan 5 organizatörden O.A. tutuklanarak cezaevine konuldu. Geri kalan 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.