2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak 34 kişi tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılığın sevk yazısında, operasyonun daha önceden Fuat Avni isimli Twitter hesabından duyurulduğuna vurgu yapıldı.

Savcılığın tutuklama istemli sevk yazısında tüm delillere göre örgütlü bir eylemin gerçekleştirildiği tespit edilen örgütün yapısının, sahip olduğu üye sayısı araç ve gereçleri bakımından suç işlemeye elverişli olduğu ileri sürüldü.

Soruşturmaya konu eylemde suçun kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık olarak nitelendiğinin belirtildiği sevk yazısında, mağdurun kamu olduğu ve cevap kağıdının resmi belge niteliğinde olduğu kaydedildi. Adayların önceden elde ettiği iddia edilen sorular ile gerçek durumlarını değil gerçek olmayan bir durumu cevap kağıdına işlendiği için resmi belge olan cevap kağıdının da içerik itibarı ile sahte belge haline geldiği öne sürüldü. Sevk yazısında ayrıca sınav sorularını önceden elde ettiği iddia edilen adayların kamuya ait malı, kamuyu aldatarak haksız bir şekilde elde ettikleri ve kullandıkları belirtildi.

Sevk yazısında haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin yaklaşık yarısına ulaşılamadığı ve kaçtıkları ileri sürüldü. 3 gün sonra gelen şüphelilerin ise ifadelerinde Fuat Avni isimli Twitter hesabından operasyon olacağına dair bilgilerin paylaşılması üzerine kaçtıklarını ve daha sonra teslim olduklarını belirttikleri öne sürüldü.