Son dönemdeki kriz ve çatışmalarda hava ve uzay gücünün kullanımının da ele alınacağı Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı (ICAP15), İstanbul Maslak semtindeki Harp Akademileri Komutanlığı’nda düzenlenecek.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün ev sahipliğinde yaklaşık 20 ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanı, NATO’nun en üst düzey 2 komutanı, 65 ülkeden gelen temsilci ve bilim insanının katılımlarıyla 1-3 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hava ve uzay gücünün gelişimine katkı sağlayacak olan ICAP15 kapsamında; son dönemdeki kriz ve çatışmalarda hava ve uzay gücünün kullanımı, modern hava gücü için komuta kontrol (K2) istihbarat, gözetleme ve keşif (İGK), muharip hava ve uzay gücünün sürdürülebilirliği, geleceğin hava ve uzay gücünde insan faktörü konuları ele alınacak. Kıtaların buluştuğu şehirde gerçekleştirilecek konferansta yer alacak konuşmacı ve katılımcılar hava ve uzay gücünü birlikte değerlendirme ve farklı bakış açıları paylaşılacak.

Hava ve uzay gücünün 21. yüzyılda da güvenlik, caydırıcılık, barışı koruma ve krizlere müdahale gibi birçok alanda küresel güvenliğin sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur olmaya devam ettiği göz önünde bulundurularak düzenlenen konferansta ele alınacak konuların, bölgesel ve küresel güvenliğin tesis edilmesine akademik olarak katkı sağlayacağı değerlendirildi.