Eşi tarafından darp edilerek felç kaldığı iddia edilen Gazeteci Kübra Eken davasına Anadolu Adliyesi’nde devam edildi. Hakim, beyin kanamasına ilişkin adli tıp raporu talep ederek, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.

Gazeteci Kübra Eken, doğum yaptıktan kası bir süre sonra felç olmuştu. Eken’in ailesi, genç gazetecinin eşi tarafından darp edildiğini iddia etmiş ve iddiaya ilişkin dava açılmıştı. Kübra Eken davasına Anadolu Adliyesi’nde devam edildi. Davaya Eken’in ailesinin yanı sıra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de katıldı. Tarafları dinleyen hakim, davayı 30 Eylül’e erteledi. Beyin kanamasına ilişkin adli tıp raporu talep etti.

Duruşma sonrası açıklama yapan Kübra Eken’in annesi Nuran Yelkenci, “Hakim, karar verme aşamasında, delilleri topluyor. Son karar olarak kendisi adli tıp raporu almak istiyor. Eylül 30’unda biter diye umuyoruz. Kübra’nın kafasında kırıklar var. Bu konuda bizim aldığımız adli tıp raporumuz da var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam keşke kadınların üzerinde dursalar. Kızımın illaki ölmesi mi gerekiyor? Kızım ölseydi biz iftira atacaklardı ve bu dosya kapanacaktı.” şeklinde konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcilerinden Fikriye Yılmaz ise “Kübra Eken için gerçek ortaya çıkmalı. Kübra’nın sağlığına kavuşmasını ve onu aramızda görmeyi istiyoruz, Kübra başka kadınlara da umut kaynağı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu hukukçusu İpek Bozkurt da şunları söyledi: “Geç gelen adalet, adalet değildir diye bir söz vardır. Bu davada da var olan Adli Tıp Raporuna rağmen bir rapor daha istendi. Bizler gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz. Adli Tıp Raporunda da beyin kanamasının darp sonucu meydana geldiği belirtiliyor.”