Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, başörtüsü ve Kur’an üzerinden siyaset yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek; "İslam’a ait bu değerleri halkımız aziz bilmiştir ve iktidarda kim olursa olsun, bunlar kimsenin tekeline alamayacağı değerlerdir." dedi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu üyeleri, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde 504. hafta açıklamasında yaklaşan seçim öncesi genel bir durum değerlendirmesi yaptı. Platform bileşenlerinden Sakarya Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Kadrican Mendi, ülkenin sene başından beri en önemli gündemi olan seçime bir ay kadar bir süre kaldığını ifade etti.

Daha önceki seçimlerde yaşanmadığı kadar kasvetli bir hava olduğunu anlatan Mendi, şunları söyledi; "İktidar partisinin halk arasında infiale yol açan icraatlarını düzeltmek yerine 'ben yaptım' oldu şeklindeki tutumu, maalesef toplumu kutuplaştırmış durumda. Tüm bu gerginlik yetmiyormuş gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’da tanımlanmış 'tarafsızlık' ilkesini zorlayan tutumları ve bunu yaparken devlet imkanlarını ve kurumlarını kullanması siyasal etik ve teamül açısından kabul edilebilir şeyler değil.”

Yine iktidarın müstağni tavırlarının seçimlerin adil yapılacağına ilişkin şüpheleri de halk arasında daha önce görmedikleri kadar arttırdığını belirten Mendi; "28 Şubat mağduriyetine oynayan iktidarı, 28 Şubat’ın aktörlerine ilişkin hiç bir yargısal mücadelenin takipçisi olmadığını bilen bizlerin ciddiye alması söz konusu değildir. Yine başörtüsü üzerinden yapılan kampanya da, maalesef dindar kitlenin hassasiyetlerinin iktidar için istismar edilmesinden başka bir şey değildir. Yıllarca bu meydanda 'başörtüsü' yasakları karşısında mücadele vermiş olan platformumuz, AKP’nin başörtüsü konusundaki tavrını, işi nasıl yokuşa sürdüğünü, kendini riske atacak en küçük bir adım dahi atmadığını bilmektedir. Başörtüsü ve Kur’an gibi kutsallarımız üzerinden siyaset yapılması kabul edilemez. İslam’a ait bu değerleri halkımız aziz bilmiştir ve iktidarda kim olursa olsun, bunlar kimsenin tekeline alamayacağı değerlerdir.”