Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, seçimden önce aralarında gazetecilerin de bulunacağı 200 kişiye operasyon yapılacağı ve bazı gazetelere el konulacağı iddialarına tepki gösterdi. Güçlü, “Silahlı terör örgütleriyle ilişkisi olmayan gazetecilerin tutuklanması hukuk dışıdır. Toplumun vicdanını yaralar. Böyle bir operasyon basın özgürlüğüne, hak ve özgürlüklere karşıdır. Basına yönelik tutuklamalar ve baskılar doğrudan topluma yönelik baskılar olarak tarihe geçer ve dünyada böyle tanımlanmaktadır. Bir anlamda basın ve aydınlar toplumun vicdanlarıdırlar.” dedi.

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Fuat Avni adlı Twitter hesabından yazılan, 'seçimden önce aralarında gazetecilerin de bulunacağı 200 kişiye operasyon yapılacağını' iddiaları üzerine, “Böyle bir operasyon olmayacak diye bir şey söyleyemiyorum. Cumhurbaşkanı'nın yürüttüğü politikaya baktığımız zaman hukukun ötesinde kendisine göre bir grubu cezalandırmaya çalışıyor.” dedi.

Cezalandırılmak istenen grubunun Gülen hareketi olduğunu belirten Güçlü, şu ifadeleri kullandı: “ Eğer bir grup ki bu grup Gülen hareketiyse elbette o grubun hukuk dışı işleri varsa, hukuk dışı işlerini hukuk kurumları araştırmak zorundadır ve bu araştırmaya göre de Avrupa Birliği hukuk standartlarına göre davranmak zorundadır. Yani Avrupa Birliği’nde tutuklamayı zorlaştırıcı hususlar var. Önüne gelen herkesi tutuklama yoluna gidemezsin. Soruşturma açılabilir elbette hukuka uygun olmak zorundadır. Belge ve verilere dayanmalıdır. Fakat son zamanlarda Türkiye’de Gülen hareketine yönelik böyle bir uygulama söz konusudur. Yani toptancı total bir uygulama söz konusudur. Doğrusu tutuklamalar için ciddi veriler olduğu söz konusu değil. Buna rağmen soruşturmalar açılıyor ve tutuklamalar yapılabiliyor Türkiye’de.”

Yeni dönemde bu tür hukuksuz uygulamaların olabileceğini düşündüğünü belirten Güçlü, şunları söyledi: “Eğer hükümet kendisini bu dönemde zayıf görüyorsa ki bazı ipuçları var, yüzde 44’ün altında oy alabileceğini öngörüyorsa bunun nedenini de bir gruba bağlıyorsa cezalandırmak istiyor olabilirler. Bunun için tutuklamalar olabilir, gazeteciler tutuklanabilir. Şunu bilmek lazım silahlı terör örgütleriyle ilişkisi olmayan gazetecilerin tutuklanması hukuk dışıdır. Toplumun vicdanını yaralar. Basın özgürlüğüne ve hak ve özgürlüklerine karşıdır. Basına yönelik tutuklamalar ve baskılar doğrudan topluma yönelik baskılar olarak tarihe geçer ve dünyada böyle tanımlanmaktadır. Bir anlamda basın ve aydınlar, toplumun vicdanlarıdırlar."