Mehmetçiğin Afrin'de devam ettirdiği Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle milletçe askerlerimiz için dua ettiğimiz, şehitlerimiz için gözyaşı döktüğümüz şu günlerde Maraş'ın Kurtuluş Kutlamaları adı altında yapılan kutlamaların tamamı derhal durdurulmalıdır.

Haber46'nın sosyal medyada yaptığı ankette "Afrin Operasyonları ve sadece dün verdiğimiz 11 Şehidimizden sonra 12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI eskiden olduğu gibi davullar çalınarak, halaylar çekilerek mi kutlansın? Yoksa sadece dualarla mı kutlansın? " sorusu sorulmuş ve Kahramanmaraş halkından ankete katılanların yüzde 92'si Kutlamalardaki Eğlencelerin Kaldırılmasını istemiştir.

Yapılan yorumlar da aynı yöndedir. İşte yapılan yorumlardan bazıları:

"Savaş var şehitlerimiz var yakışmaz davul zurna.. kutlama"

"Bu anketi yapmaniz bile dogru deil tabiki dualarla turkiyenin yuregi yanmisken davul zurna yakisirmi marasima..."

"Ankete ne gerek var. Anketten evet çıksa 12 şehide rağmen davul zurna mı çalınacak. O insanlar ülkenin bekası için şehit oldu yarın evlatlarımıza düzgün bir yarın kalsın diye şehit oldular. Birazcık saygınız olsun be"

"Askerlerimiz şehit olurken eğlenmek bize yakışmaz lakin 2 saatlik bir tiyatro gösterisi makuldür .Her sene olduğu gibi bazı şeyler dağıtılmasın. Saygılar."

"Ali Çam, anlatılmak istenen çok açıkken bu görevde sizin olsa gerek.Size sözüm, GİDEN CAN BAŞKA EVDEN OLUNCA HELVA TATLI GELİR."

"Dualar edilmeli"