Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen '20'nci Geleneksel Otçu Göçü Yayla Şenliği' yürüyüşünde kuşdili ile İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan yürüyüşe Bursa’da yaşayan Giresunlular katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte, ıslık çalınarak gerçekleştirilen ‘kuşdili’ ile İstiklal Marşı da okundu. Ayrıca, vatandaşlara fındık dağıtıldı.

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Kara, 'Otcu Göçü'nün isminin, mısırın dibinde çıkan yabani otların temizlenmesi için yaylalara göç edilmesinden geldiğini söyledi. Kara, ”Atalarımızdan miras kalan bir geleneği en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Bursa'da da birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmek için festival yapıyoruz. Biz bu şenliği sadece kültürümüzün tanıtımı ve Bursa'da yaşayan Giresunluların birlikteliğini göstermek için düzenliyoruz.” dedi.
Kara, şenliğin yarın Uludağ Yolu üzerinde bulunan Tuzaklı Köyü mesire alanındaki eğlence ve piknik ile devam edeceğini kaydetti.