Kütahya'da Osmaniye Mahallesinde meydana gelen olayda iki komşu arasında CHP ve AK Parti bayrakları asma konusunda kavga çıktı. İddiaya göre, sokağa parti bayrağı asma konusunda çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, AK Parti sempatizanı şahıs, silahla ateş etmesi sonucu CHP sempetizanı şahsın aracında maddi hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Osmaniye Mahallesinde açmaya çalıştığımız seçim büromuza gelen bir parti gönüllümüz evine bayrak asmak için flama istiyor. Ben sizin bayraklarınızı evime asabilir miyim diye. Parti mensubu arkadaşlarımızda vermişler. Karşı komşusu da AK Parti’nin bayraklarını gitmiş almış asmış. Daha sonra CHP bayrağını asan parti gönüllümüze silahla ateş etmiş. Sempatizanımıza kurşun isabet etmezken aracının camları kırıldı. Silahlı saldırıda bulunan şahsın evinde AK Parti bayrakları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun miting öncesi pankartları bulunurken parti üyesi olup olmadığını daha öğrenemedik. Ancak silahlı saldırıda bulunan kişinin provoke edildiğini düşünüyoruz. Sempatizanımızın CHP bayrağını astı diye saldırganda hemen gidip AK Parti bayrağı asması bizi böyle düşündürüyor.” dedi.

Siyasetin görülmemiş bir şekilde kutuplaşmaya gidildiğini, böyle bir seçim daha önce yaşanmadığına dikkat çene Zeliha Aksaz Şahbaz, parti üyelerini, gönüllülerini sağ duyuya davet etti. İl Başkanı Şahbaz, saldırıya ilişkin yarın basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

Öte yandan, silahlı saldırıda bulunan şahsın gözaltına alındığı bildirildi.