Kütahya Belediyesi ve Germiyan Okçuluk Kulübü Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği bu yıl birincisi düzenlenen Okçuluk Festivali başladı.

Festivale katılan okçular, Zafer Meydanında toplanarak mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından okçular festival alanı olan Kütahya Atlı Spor Kulübü Tesislerindeki yerlerini aldı. Okçular hazırlıkların ardından yarışmalara başladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Türk ve Osmanlı okçuluğunu yeniden yaşatmak adına da bu festivali düzenlediklerini söyledi. “Osmanlı okçuluğunu tekrar canlandırmak ve yeni neslimize sevdirmek böyle bir organizasyonu tertiplediklerini ifade eden Ertaş, "İlimizde bunu ilk defa yapıyoruz. Festivalimize yaklaşık 60 ilden 260 civarında sporcu katılıyor. Bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan da katılan sporcularımız var. İnşallah seneye bunu daha büyük çapta, uluslar arası bir organizasyon olarak yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Ertaş ayrıca, Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntülerin bir nebze giderilmesi ve birlik beraberliği sağlamak düşüncesiyle böyle bir festivali organize ettiklerini belirtti.

Türkiye’de sadece dört ilde benzer organizasyonların yapıldığını dile getiren Germiyan Okçuluk Kulübü üyesi Halil Kuru da, “Kütahya Belediyesinin de büyük katkılarıyla bu yıl böyle bir organizasyona imza attık. Önümüzdeki yıl bunu atlı okçuluk olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Anadolu Beylerbeyliği olan Kütahya’mızda bu tip organizasyonların daha fazla yapılması gerektiğine inanıyoruz. Biz de kulüp ve dernek olarak bu konuda tempolu bir şekilde çalışmamıza devam ediyoruz” diye konuştu. Kuru, seneye daha geniş katılımlı, 30 ülkeden de okçuların katılacağı uluslar arası bir festival yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Festivale katılan okçularda, hem dernek ve kulüpler kurarak hem de bu tür faaliyetlerle ata sporu okçuluğun yayılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade ettiler.

İki gün sürecek olan etkinlikte, yarışmaya katılan okçular, minikler, genç bayanlar ve genç erkekler ile olgun bayanlar ve olgun erkekler kategorilerinde, 30, 45, 60, 75, 90 metre mesafeden hedeflere atış yaptı.