Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1444. yıl dönümünü çeyitli etkinliklerle kutlanırken Bursa'da şehir içi yolcu taşımacılığı hizmet veren minibüsler vatandaşları O'nun (sas) hürmetine bedavaya taşıdı. Şehirde 785 minibüsün hizmet verdiğini belirten Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, "Toplamda 40 minibüs gün boyu yolcuları bedavaya taşıdı, tabi ki vatandaşlar da şaşırdı" dedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Bursa Müftülüğü ve Bursa Minibüsçüler odası, ilginç bir uygulamaya imza koydu. Şehir genelinde hizmet veren 40 minibüs, Peygamberimizin (sas) dünyaya teşrifi sebebiyle gün boyu yolcuları ücretsiz taşıdı. Hal böyle olunca minibüse binerken ücret uzatan vatandaşlar, ‘Para almıyoruz’ cevabı alınca şaşkınlık yaşadığını belirten Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, şunları kaydetti: "Kutlu doğum haftasında duyarlılık gösterme adına her duraktan 2 aracımızı ücretsiz olarak tahsis ettik. Şehir genelinde 785 minibüs var, bugün 40’ı ücretsiz yolcu taşıyor. Vatandaşlarımız da ücret alınmadığını görünce büyük şaşkınlık yaşıyor. Efendimizi (sas) öne çıkarmak adına böyle uygulama başlattık. İlerideki yıllarda bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Normalde bir yolcuyu 1,75 ile 2 lira arasında taşıyoruz."

PANKART VE FAZLA YOLCU TAŞIMADAN CEZA YAZDILAR

Murat Yılmaz isimli minibüs sürücüsü de "Bursa halkına bugün ücretsiz hizmet veriyoruz. Para uzatan yolculardan para almadığımızı söyleyince ilginç tepkiler alıyoruz." dedi. Uygulamadan yolcular da bir hayli memnun kaldı. Yolcular, "Dolmuşçu ağabeylerden Allah arız olsun. Sürpriz olmaz mı; hem ekonomik açıdan hem de özellikle öğrenciler adına çok hoş bir uygulama. İlk defa böyle bir olaya şahitlik ediyoruz." diye konuştular. Ücretsiz hizmet veren minibüslerin önüne ‘Peygamberimizin Kutlu Doğumu hürmetine ücret almıyoruz’ yazılı pankart asıldı. Sabah saatlerinde bir minibüse ‘izinsiz pankart asmak ve fazla yolcu taşımak’ suçundan 189 lira ceza yazılınca devreye giren oda başkanı, durumu yetkililere izah edince ceza tutanağı tutulmadı.