Bursa'da, kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi, telefonla aradığı vatandaşa, 'Kuyumcu soygunu oldu, olay yerinde kimliğin bulundu, para yatırmanız gerekir' dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan vatandaş 12 bin 500 lirayı sahte polise teslim etti.

Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden S.G. (83), telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin kuyumcu soygunu yalanına inandığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren S.G., "Kuyumcu soygunuyla ilgili kimlik bilgilerimin bulunduğunu, olayın aydınlatılması için para ve altınları vermemi, bir süre sonra para ve altınları yeniden bana vereceklerini söyledi. Evdeki altınları 8 bin lira karşılığında bozdurdum, evdeki 4 bin 500 lira parayı da eve gelen şahsa verdim. Bir süre sonra telefonla arayan oğlum, dolandırıldığımı söyledi. Beni dolandıran kişilerden şikayetçiyim." dedi.

Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne gelen E.B. (43) isimli Kur'an öğreticisi kadın da kimliği belirsiz kişinin mahallede yardım toplama yalanıyla E.D. tarafından dolandırıldığını söyledi. E.B.'nin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.