Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök, bütün katliamların hesabının sorulmasına ilişkin Meclis'te verdikleri araştırma önergesinin MHP'nin olumsuz tavrı yüzünden reddedildiğini söyledi. Gök, "CHP olarak hiçbir teröristin ve terör unsurunu ayırt etmeksizin terör nerden gelirse gelsin masum insanları hedefine alan onları hayattan kopartan yaralayan bütün terör olaylarının karşısındayız.” ifadelerini kullandı.

Gök, beraberinde CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ile birlikte Elazığ’da çeşitli temaslarda bulundu. Gök, partisinin
il binasından yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkede yaşanan terör olaylarına değinen Gök, "Son günlerde artan terör olayları ne yazıkki ülkemizi ve bizleri acıya boğuyor. Masum insanlara yönelik terörist faaliyetler ve teröristlerin yol açtığı olaylar neticesinde her gün asker ya da polisimizin şehit olmasını büyük bir acıyla izliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak birden bire artan bu terör olaylarında çok sağlam bir duruş sergiledik. Önceki hafta bildiğiniz gibi Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdık. Burada Meclis araştırma komisyonu kurularak bütün siyasi partilerin bu araştırma komisyonunda terör nereden gelirse gelsin IŞİD, PKK, DHKP-C teröründe hangi örgüt yaparsa yapsın bu örgütlerin yaptıkları bütün katliamların masum insanlara yönelik saldırının ve bunların hesabının sorulmasına yönelik araştırma önergemizin mecliste dört partinin ortak bir mutabakatla çıkmasını arzu ettik. Bunda eğer dört parti yan yana gelebilseydi Türkiye’deki bütün insanlarımızın güven duyacağı bir iklimin doğmasına neden olacaktı. Arzuladığımız buydu. Ama her zaman olduğu gibi AKP’nin yedek lastiği olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin olumsuz tavrı nedeniyle araştırma önergemiz reddedildi. Biz CHP olarak hiçbir teröristin ve terör unsurunu ayırt etmeksizin terör nerden gelirse gelsin masum insanları hedefine alan onları hayattan kopartan yaralayan bütün terör olaylarının karşısındayız.” dedi.

Gök, beraberindeki heyet ile birlikte yarın özel güvenlikli bölge ilan edilen bölgeyi görmek için Tunceli'ye gideceklerini belirtti.