Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-3 puan türünde Türkiye 2.si olan Muhammet Furkan Merdan hedefinin matematik okumak olduğunu belirtti.

Türkiye 2.si olduğunu Tayvan'da yapılacak Dünya Matematik Olimpiyatında Türkiye'yi temsil edecek olması nedeniyle bulunduğu Ankara'daki TÜBİTAK kampında öğrenen Merdan, sevincini arkadaşları ile paylaştı. Merdan yaptığı açıklamada, Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi olduğunu ve Fem Dersanelerine devam ettiğini hatırlatarak, başarısında okul ve dershane öğretmenlerinin büyük payı olduğunu söyledi.

Olimpiyat için lise hayatı boyunca büyük çaba gösterdiğini ifade eden Merdan, LYS çalışmalarına ise 11. sınıfın son aylarında başladığını kaydetti. Bu sürede öğretmenlerinden yoğun bir rehberlik eğitimi aldığına dikkat çeken Merdan, "Her gün belli bir süre düzenli olarak çalıştım bu başarımda okul, dersane ve ailemin katkısı büyük onlara teşekkür ediyorum." diye konuştu. Bundan sonraki hedefinin Bilkent Üniversitesi'nde matematik okumak olduğunu anlatan Merdan, ondan sonra ise yurt dışında akademik çalışmalar yaparak, ülkeye hizmet etmek istediğini söyledi.